NEC schiet vaker op doel en dwingt remise bij Go Ahead Eagles af

De eerste helft in De Adelaarshorst mocht er absoluut zijn. Na negen minuten spelen ontsnapte Go Ahead aan een vroege achterstand. Kenny Teijsse ging in de fout, waarna Kévin Mayi alleen op Theo Zwarthoed af kon gaan. De doelman slaagde erin om de 0-1 te voorkomen. Het team van Hans de Koning werd vervolgens ietwat sterker, maar verder dan een mislukte omhaal van Leon de Kogel kwamen de Deventernaren niet.

NEC nam tien minuten voor rust de leiding. Quincy Owusu-Abeyie zettte Mayi op fraaie wijze alleen voor Zwarthoed en de Fransman schoot met links raak: 0-1. De voorsprong van de Nijmegenaren verdween vier minuten na de onderbreking. Joris Delle had geen antwoord op een harde inzet van Sander Duits.

De ploeg van Peter Hyballa was vervolgens even de kluts kwijt. Kevin Brands was dicht bij de 2-1, een goed schot van Randy Wolters was een prooi voor Delle en een voorzet van Duits richting de tweede paal zorgde voor het nodige gevaar. De 2-1 van Go Ahead in de 58e minuut was dan ook niet verrassend. Henrik Ojamaa sneed goed naar binnen en mikte de bal heerlijk in de bovenhoek.

NEC had acht minuten nodig om de tussenstand gelijk te trekken. De ploeg van Hyballa kwam er snel uit en na voorbereidend werk van Dario Dumic maakte Mayi zijn tweede van de middag. De wedstrijd kon in de laatste 25 minuten alle kanten op. Zwarthoed had geen moeite met de Nijmeegse pogingen, terwijl Delle vlak voor tijd ervoor zorgde dat Wolters in een één-tegen-éen-situatie niet de 3-2 maakte.