Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

NEC vergroot voorsprong op Roda JC dankzij treffer in slotminuten

Laatste update:

Veel gebeurde er niet in de openingsfase van het duel tussen de nummer acht en zeventien van de Eredivisie. AZ had meer de bal, maar bleek niet in staat om daar profijt van te trekken. Sterker nog: de eerste échte kans van de wedstrijd was voor de bezoekers uit Nijmegen. Geoffrey Castillion sneed knap naar binnen en liep rechtstreeks op Esteban af, maar de doelman van AZ kon zich nog net voor het schot van de spits werpen. Een minuut later schoot Jakob Jantscher rakelings naast en had AZ bovendien de mazzel dat Castillion de punt van zijn schoen niet tegen de bal kon drukken.

Na die paar uitstekende mogelijkheden voor NEC nam AZ het heft weer in handen. De thuisploeg voerde de druk op het Nijmeegse doel flink op, maar het was net iets te vrijblijvend. Jeffrey Gouweleeuw (kopbal over), Steven Berghuis (schoten van afstand) en Nick Viergever (knal over) werden wel gevaarlijk, maar echte zorgen zal NEC-coach Anton Janssen zich op die moment niet gemaakt hebben. De bezoekers hielden namelijk betrekkelijk eenvoudig stand tot aan de rust.

Veel veranderde er niet na de onderbreking. AZ hield ook nu het betere van het spel, maar maakte dat dit keer wel ten gelde. Lasse Nielsen kreeg de bal ongelukkig tegen zijn hand in de eigen zestien en werd daarvoor bestraft met een strafschop tegen. Gudelj, die even daarvoor ook al de paal had geraakt, liet Dennis Gentenaar vervolgens van elf meter volledig kansloos. NEC bleef echter volharden in het strijdplan, leunde achterover en gokte op een succesvolle snelle tegenstoot.

Een paar keer leek dat resultaat op te leveren. Zo kreeg Castillion een uitstekende kans uit de draai, maar zijn schot verdween ook nu niet tussen de palen. De beste mogelijkheden bleven echter voor AZ, maar omdat Gouweleeuw naast kopte, Kevin Conboy ontsnapte na een slordige terugspeelbal en AZ-invaller Denni Avdic voor een half leeg doel miste, bleef de spanning tot de slotfase intact. De missers bleken uiteindelijk duur: Kevin Conboy kopte namelijk vlak voor tijd de 1-1 binnen. AZ leek daarna alsnog met de zege aan de haal te gaan, maar Roy Beerens schoot ver in blessuretijd uit kansrijke positie tegen de onderkant van de lat.

Meer nieuws

Clarence Seedorf: van wereldster tot onbegrepen fenomeen in Nederland
112
Real Madrid schiet worstelende Karim Benzema uit het niets te hulp
2
'Ik vind Mark van Bommel naar Feyenoord wel een spannende gedachte'
1
Dortmund houdt PSG en Mbappé in toom en mag dromen van CL-finale
61
Chris Woerts ziet Ajax 'hele goede keuze maken' op bestuurlijk vlak
11
Alle genomineerden voor Bronzen Schild in de KKD bekend: FC Dordrecht domineert
10

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties