NEC verrassende nummer drie van Eredivisie na duel met Sparta

Sparta begon het seizoen teleurstellend met drie nederlagen op rij, maar kreeg wat lucht door de overwinning van vorig weekend op Fortuna Sittard. De zege op de Limburgers gaf de ploeg van trainer Henk Fraser hoop op betere tijden. Vrijdagavond speelde het echter een teleurstellende eerste helft, waarin het na een halfuur spelen op achterstand kwam. Lasse Schöne zette een aanval op met een bekeken steekbal. Na een vlotte en vooral fraaie combinatie met Jordy Bruijn schoot Jonathan Okita raak in de verre hoek. Sparta-keeper Maduka Okoye zat in de juiste hoek, maar kreeg zijn hand niet tegen de bal.

Een uithaal van Mo Osman op de lat inspireerde de thuisploeg om op slag van rust nog aan te zetten in de jacht op de gelijkmaker. Sparta bleef aandringen en zag een inzet van Lennart Thy vanuit een moeilijke hoek moeizaam gered worden door NEC-doelman Mattijs Branderhorst, waarna Sven Mijnans op de juiste plaats stond om van dichtbij binnen te tikken: 1-1.

Na rust waren er kansen voor beide ploegen. Thy was namens Sparta dreigend, terwijl Ali Akman voor het gevaar zorgde aan de andere kant van het veld. Desondanks werd er niet meer gescoord in Rotterdam en moeten beide teams genoegen nemen met een punt. NEC kan door het gelijkspel voor minimaal een dag genieten van de derde plaats. Sparta komt op vijf punten en bezet de elfde plaats. Voor het team van Fraser breekt een belangrijke periode aan met wedstrijden tegen PEC Zwolle en SC Cambuur.