Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Nederlaag en schade voor Spanje op Italiaanse bodem

Laatste update:

Italië startte uitstekend aan de krachtmeting in Bari door Spanje meteen onder druk te zetten. Een inzet van Domenico Criscito in de vierde minuut ging tegen de paal en was ook voorbode van de verdiende openingstreffer van de Italianen, zeven minuten later. Na een uitstekende pass van Criscito werkte Riccardo Montolivo de bal beheerst over Iker Casillas heen: 1-0. Het was niet de enige domper voor de wereldkampioen in de beginfase. Torres moest zich niet veel later door Fernando Llorente laten vervangen in verband met een hoofdblessure en misselijkheid.

Naarmate de eerste helft vorderde kwam Spanje ietwat meer in haar ritme. Pogingen van David Silva en Javi Martinez leverden echter geen doelpunt op. Terwijl Spanje op op basis van balbezit probeerde om een gelijkmaker te forceren, gokte Italië via een counter op de 2-0. Het was aan Casillas en Albiol te danken dat Giuseppe Rossi niet voor de tweede treffer zorgde. In de 37e minuut kwam Spanje toch op gelijke hoogte. Giorgio Chiellini belemmeerde Llorente in het zestienmetergebied en Xabi Alonso schoot de bal vanaf elf meter achter Gianluigi Buffon.

Spanje ontsnapte in de slotfase van de eerste helft aan een achterstand. Casillas stond met een uitstekende redding een doelpunt van Antonio Cassano in de weg en even later was il Pibe de Bari ook niet met een kopbal trefzeker. Ook Piqué haalde de rust niet. Hij moest zich laten vervangen door Sergio Busquets. Del Bosque bracht na rust onder meer David Villa in het veld en el Guaje liet zich meteen gelden met een inzet vanaf veertig meter, zonder resultaat. Na een uur spelen kreeg Llorente een mogelijkheid, maar het was niet de avond van de Bask. Cesara Prandelli koos enkele minuten eerder voor het inbrengen van onder meer Mario Balotelli.

Spanje drong meer aan en met name de wisselwerking tussen Villa en Silva, die samen bij Valencia actief waren, zorgde voor hoofdbrekens bij de Italianen. Llorente, Xabi Alonso, Silva en Villa kregen de bal echter niet achter Buffon, die daarna ook hulp kreeg van Llorente. De aanvaller stond in de weg toen Juan Mata voor de 1-2 leek te zorgen. Zes minuten voor tijd viel de winnende treffer van Italië. Een schot van Alberto Aquilani werd door Albiol van richting veranderd en stelde Victor Valdés niet meer in staat om een doelpunt te voorkomen: 2-1. In de slotfase kon het duel nog alle kanten op. Wederom Silva en Villa lieten na om te scoren, terwijl Valdés niet toestond dat Balotelli voor een 3-1 eindstand zou zorgen.

-
Spanje heeft verdiend verloren

Meer nieuws

Öztürk spot opvallende uitblinker in Serie A: 'Ik zag dit niet in de Eredivisie'
0
VZ Kort: FC Utrecht langer door met routinier Jens Toornstra
77
Eredivisie-clubs opgelet: Tjaronn Chery komende zomer op te pikken
13
'Zoekend Ajax en PSV sturen scouts af op Europese halve finale'
17
Genadeloze Carragher adviseert speler van Man United te stoppen met topvoetbal
69
Footy Headlines lekt 'artistiek en uniek' uitshirt van Ajax voor komend seizoen
34

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties