Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Nederlaag met perspectief voor Arsenal in spectaculaire halve finale

Laatste update:

Arsenal moest het stellen zonder Alexandre Lacazette, die kampt met een hamstringblessure, en zonder de eveneens geblesseerde Kieran Tierney. Pierre-Emerick Aubameyang stond enkele weken aan de kant, nadat hij met malaria was opgenomen in het ziekenhuis, en begon op de bank. Ten opzichte van het duel met Everton (0-1 nederlaag) van zaterdag voerde trainer Mikel Arteta één wijziging door: Martin Ödegaard verving Eddie Nketiah in de basis. Bij Villarreal kreeg keeper Geronimo Rulli de voorkeur boven Sergio Asenjo en Alfonso Pedraza verving Alberto Moreno op de linksbackpositie.

Villarreal hoopte zich te revancheren voor de uitschakelingen tegen Arsenal in de Champions League in 2006 (halve finale) en 2009 (kwartfinale). El Submarino Amarillo startte uitstekend, want al in de vijfde minuut opende Manuel Trigueros de score. Juan Foyth mocht de nodige meters maken op de helft van Arsenal en vond Samuel Chukwueze, die vanaf de rechterflank het strafschopgebied in trok. Hij probeerde tussen Dani Ceballos en Granit Xhaka te komen en via het been van Ceballos belandde de bal voor de voeten van Trigueros, die met een lage, diagonale uithaal de linkerhoek vond.

Ook de tweede doelpoging leverde een treffer op voor Villarreal. Na een klein halfuur kreeg Gerard Moreno te veel ruimte van Arsenal om de bal met het hoofd te verlengen na een corner. Hij stelde Raúl Albiol in staat om bij de tweede paal af te ronden: 2-0. Niet veel later leek Arsenal een penalty te krijgen na een overtreding van Foyth op Nicolas Pépé, maar de aanvaller had de bal met de hand mee het strafschopgebied ingenomen en dus werd de strafschop geannuleerd. Twaalf minuten na de pauze moest Arsenal ook nog eens verder met tien man. Dani Ceballos, die een zwakke wedstrijd speelde en al geel had geïncasseerd in de eerste helft, stond op de voet van Dani Parejo en ontving zijn tweede gele prent.

Villarreal kreeg via Chukwueze een kans om het numerieke overwicht uit te buiten, maar deed dat niet. Vervolgende kantelde de wedstrijd. In de ogen van arbiter Artur Soares Dias ging Bukayo Saka in het zestienmetergebied over het been bij Trigueros, waarna Pépé een strafschop hard, laag en door het midden raak schoot. Enkele minuten later moest ook Villarreal door met tien man, toen een overtreding van Étienne Capoue leidde tot diens tweede gele kaart. Het spel van beide ploegen bleef, zoals de hele wedstrijd het geval was, daarna slordig. Voor de vijf minuten durende blessuretijd waren er geen grote kansen, maar in minuut 94 stuitte Pierre-Emerick Aubameyang vanuit een lastige hoek op keeper Rulli.

-
Wie bereikt de finale van de Europa League?

Meer nieuws

Mbappé beslist niet gediend van vraag over Real Madrid direct na CL-exit met PSG
1
Hoe Ipswich Town na 22 jaar en op unieke wijze terugkeert naar de Premier League
5
De EK-selectie van Turkije: dit zijn de spelers die kans maken
5
Antony, Amrabat en nog acht spelers die moeten vrezen bij Manchester United
7
Johan Derksen raadt Ajax totaal andere trainer dan Graham Potter aan
14
VZ Team van de Week: Ajax, Feyenoord en PSV aanwezig na doelpuntrijk weekend
25

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties