Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Nederland gaat het WK 2018 winnen

Laatste update:

Welke kwaliteit vraag je je af? Wellicht komt het als een schok, maar Nederland heeft op verdedigend vlak zo'n beetje de grootste talenten ter wereld rondlopen. Er zijn grofweg twee soorten verdedigers in Nederland. De Veltmannetjes en de Van Beekjes. De Veltmannetjes zijn goed aan de bal, kunnen prima voetballen en zijn vaak positioneel erg sterk. De Van Beekjes zijn robuuster, kiezen voor de simpele verdedigende oplossing en zijn gezegend met een goede tackle en een flinke dosis fysiek.

In het buitenland is het Veltmannetje een middenvelder of een aanvaller. En een Van Beekje is daar net geen voetballende verdediger. Het overal op het veld willen voetballen is in Nederland veel- en veel te ver doorgevoerd. Als een haperende grammofoonplaat weten onze analisten keer op keer te melden dat voetbal op deze wijze moet worden gespeeld. Van die Van Beekjes lopen er best wat rond in onze jeugd. Sven van Beek bijvoorbeeld. Maar ook Jairo Riedewald, Virgil van Dijk, Terence Kongolo, Wesley Hoedt en tegenwoordig zelfs Stefan de Vrij.

Terug naar de kern. Waarom wordt Nederland wereldkampioen? Simpel, omdat we hetzelfde gaan doen als in Brazilië in 2014. In Brazilië ging onze verlichte bondscoach Louis van Gaal uit van de kwaliteiten van zijn selectie. Arjen Robben was de absolute ster en de rest speelde ondergeschikt aan hem. Alle ballen op Arjen was het devies.

Wat niemand doorheeft is hoe goed de Nederlandse verdediging stond te voetballen. Alleen tegen Australië en in de eerste helft tegen Spanje (je moet toch even opwarmen) werd er matig verdedigd. Verder kregen we alleen tegen Mexico een afstandsschot om de oren. In de halve finale wisten Messi, Aguero en consorten niets noemenswaardigs te creëren tegen onze Eredivisie verdediging. Ook Costa Rica kon niet scoren.

Wat wil dat zeggen? We kunnen heel goed verdedigen! Maar dan moet je niet aanvallend willen spelen. Je moet voorin een paar snelle, sterke spelers neerzetten en op het middenveld mannen met een goede pass en snelle voortzetting. Dat tikkie breed hebben we wel lang genoeg gezien. En laten we die spelers nou net aan het opleiden zijn.

Jordy Clasie en Riechedly Bazoer zijn klein van stuk, maar hebben wel het vermogen om het spel snel te verleggen. Memphis heeft al bewezen bij PSV uitstekend met ruimtes om te kunnen gaan. Iemand als Luuk de Jong, Bas Dost, of (hij zit eraan te komen) Vincent Janssen van AZ kunnen een balletje vasthouden en zijn redelijk snel.

We gaan het WK van 2014 gladjes overdoen en dit keer de pracht van het verdedigen wel waarderen. Want geen tegengoals betekent dat je niet verliest. Vanuit een gesloten driemansverdediging, met dravers als Rick Karsdorp en Mitchell Dijks op de flanken, gaat Oranje verdedigen, ballen wegrammen en op de counter het wereldkampioenschap pakken.

Weg met het totaalvoetbal. Weg met de Hollandse School. Weg met domineren en verliezen. Het is tijd voor een nieuw Oranje. Een Oranje waarin het systeem ondergeschikt is aan de kwaliteiten van de voetballers. Een Oranje dat duidelijk maakt dat goed voetbal niet per se gelijk staat aan domineren en oogstrelend voetbal. Waarin Oranje een team is. Een monster dat hortend, stotend, vechtend en winnend de strijd uit komt. Het wordt rauw, het wordt lelijk, het wordt Oranje 2.0. En Louis zag dat het goed was.

Meer nieuws

VZ Kort: Hans van Breukelen gaat de kampioensschaal uitreiken aan PSV
77
Situatie van één speler bij Barça draait 180 graden na aanblijven Xavi
3
Pak 50x je inzet als Bayern München en Real Madrid allebei scoren!
0
Ajax trekt nieuwe hoofdsponsor aan voor de jeugd en strijkt miljoenenbedrag op
5
Driessen weet waarom Alex Kroes Ajax-collega Van Praag niets kwalijk neemt
13
Thomas Müller heeft opmerkelijk verzoek aan fans van Bayern: 'Kijk in je kast!'
32

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties