Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Nederland organiseert EK vrouwenvoetbal in 2017

Laatste update:

Aan het EK doen zestien landen mee en Nederland is als gastland automatisch geplaatst. Dit betekent dat over een paar jaar in korte tijd twee eindtoernooien in Nederland plaatsvinden. Eerder diende de KNVB met succes een bid in voor het EK 2020 voor mannen, waarvan vier wedstrijden in Nederland gespeeld zullen worden.

"Het is een prachtig vooruitzicht dat ons elftal straks in eigen land schittert op het EK", zegt secretaris-generaal Bert van Oostveen van de KNVB, die door het bondsbestuur tot toernooidirecteur is benoemd. "De organisatie van het EK 2017 onderstreept onze ambitie met het vrouwenvoetbal. Door de kwalificatie voor het WK 2015 en het EK 2017 in eigen land gaat het Nederlandse vrouwenvoetbal mooie jaren tegemoet. Het is fantastisch dat de speelsteden en stadions daar hun bijdrage aan leveren."

De KNVB gelooft dat het EK 2017 een extra stimulans is voor de nieuwe generatie. Zowel voor de speelsters in de breedtesport als in de top. Van Oostveen: "Het vrouwenvoetbal in Nederland blijft groeien en wordt steeds populairder. De recente aandacht voor de prachtige prestatie van het Nederlands vrouwenelftal is daar een voorbeeld van. Een EK in eigen land zal nog meer meisjes en vrouwen enthousiast maken voor voetbal. En de speelsters van Onder 19, die onlangs Europees kampioen werden, hebben nu een extra stimulans zichzelf in de kijker te spelen bij bondscoach Roger Reijners."

Op dit moment zijn er in Nederland 137.525 vrouwelijke voetballers. Ten opzichte van vorig seizoen is dat een stijging van 4,23% en over de laatste vijf seizoenen betekent dat een stijging van ruim 20%. De KNVB streeft er naar binnen enkele jaren 150.000 voetballende meisjes en vrouwen in Nederland te hebben.

Meer nieuws

Een buitenlandse wedstrijd bijwonen? Koop je officiële tickets in de ticketshop!
0
Brighton & Hove Albion kondigt vertrek van Roberto De Zerbi aan
18
Marco Reus scoort op schitterende wijze in laatste thuiswedstrijd voor Dortmund
3
Clubicoon Sevilla mag koffers weer uitpakken en krijgt contract voor het leven
5
Bayern komt in eindeloze zoektocht naar opvolger Tuchel toch weer uit in PL
10
Live meepraten in de Keuken Kampioen Play-Offs: FC Dordrecht - FC Emmen
1

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties