Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Nederland pakt uit met grootste zege ooit: 11-0

Laatste update:

Het publiek was naar het Philips Stadion gekomen om doelpunten te zien en leek op de wenken bediend te worden. Binnen zeventien minuten stond de teller op drie door doelpunten van Robin van Persie, Wesley Sneijder en John Heitinga. Van Persie rondde een fraaie pass van Mark van Bommel goed af, Sneijder draaide de bal van ongeveer twintig meter prachtig in de kruising en Heitinga knikte een voorzet van Dirk Kuijt tegen de touwen. Een combinatie van concentratieverlies en nonchalance zorgde ervoor dat de score voor de pauze niet verder werd opgevoerd.

Na de pauze begon Oranje weer met dezelfde instelling als in het eerste bedrijf. Al na drie minuten lag het speeltuig weer achter de arme doelman Aldo Simoncini en ditmaal was Kuijt het eindstation. Van Persie lepelde de bal naar Klaas-Jan Huntelaar, die klaarlegde voor de instormende Katwijker: 4-0. Sneijder stond aan de basis van een uitstekende aanval de werd beëindigd met teveel frivoliteit en Van Persie schoot raak in buitenspelpositie alvorens ook Huntelaar zijn doelpuntje meepikte.

De spits van Schalke 04 tekende voor zijn negende treffer in de kwalificatiereeks, een record voor een speler van het Nederlands elftal. Marco van Basten maakte er in 1992 één minder. De dadendrang van Oranje was nog niet voorbij: na een uitstekende bal van Sneijder op Kuijt kon Van Persie simpel binnentikken. De zesde voor Nederland en voor Van Persie doelpunt nummer 23, een mijlpaal die Kuijt eerder op de aanvond al wist te bereiken. De spits van Arsenal zette niet veel later ook de rebound om na een schot van Huntelaar (7-0) en kwam zodoende op gelijke hoogte met Van Basten, die zijn carrière bij het Nederlands elftal afsloot met 24 treffers.

Terwijl de supporters in Eindhoven schreeuwden om tien doelpunten nam Nederland even gas terug, zodat de grootste overwinning ooit (9-0 in 1912 tegen Finland en in 1972 tegen Noorwegen) weer wat verder weg leek. Nadat Huntelaar, na een mooie loopactie van de tachtigste PSV'er in Oranje Kevin Strootman, voor de 8-0 zorgde en Van Persie nog voor de tachtigste minuut voor 9-0 zorgde kon het feest losbarsten. Vlak voor het einde zette Sneijder met een fraai schot in de verre hoek nog de 10-0 op het bord. Invaller Georginio Wijnaldum luisterde zijn debuut op met een treffer: 11-0.

-

Meer nieuws

Luis Suárez richt zich met Nederlandse tweet tot Ajax-spits Julian Rijkhoff
1
ESPN steekt de draak met Milan van Dongen en rakelt hilarische video op
1
De EK-selectie van Portugal: dit zijn de spelers die kans maken
7
Keuze van Ajax nadert: nog maar twee trainers in beeld in Amsterdam
26
Winkelmedewerker belandde per ongeluk op selectiefoto PSV: 'Kan niet voetballen'
7
Yankuba Minteh: binnen twee jaar van zandvlaktes naar uitblinken bij Feyenoord
3

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties