Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Nederland top. Eredivisie flop

Laatste update:

Internationaal staat Nederland er beter voor dan ooit. Na een verloren WK-finale en prima resultaten onder Bert van Marwijk, heeft de nationale trots alle grote voetballanden achter zich gelaten. Wesley Sneijder, Robin van Persie, Arjen Robben en Rafael van der Vaart zijn namen die wereldwijd bekend zijn en het huidige Nederlandse voetbal aanzien geven. Wie niet beter weet, zal denken dat de kweekvijver van al dit talent een prachtige competitie is die weinig onder doet voor de grote landen als Engeland, Spanje, Duitsland en Italië.

Het blijkt schone schijn. De Nederlandse Eredivisie is ver weg gezakt tot niet meer dan een gemiddeld Europees niveau. Voor de Europa League hebben de Eredivisionisten de grootste moeite om zich te kwalificeren ten koste van onbekende Cyprioten, Tsjechen, Noren en Oostenrijkers. Niet bepaald de grootste voetballanden. ADO Den Haag was al snel kansloos na een 3-0 nederlaag op Cyprus. AZ liet het zeer matige Aalesunds FK ervan doorgaan met de winst en PSV blameerde zich door niet verder te komen dan 0-0 tegen SV Ried. Weinigen zullen hierdoor hun Toto goed hebben ingevuld.

Kijkend naar de vaderlandse competitie zijn er meer aanwijzingen dat het gat met andere landen steeds groter wordt. De spelers in de Eredivisie die wij zien als topspelers zijn bij lange na niet zo gewild in het buitenland als alle roddels doen vermoeden. Bryan Ruiz werd sinds het kampioensjaar van FC Twente onophoudelijk gelinkt aan grotere competities, maar tot op heden speelt hij nog steeds in Enschede. Harry Redknapp keek 45 minuten en had zijn oordeel al klaar. Goede voetballer, maar niet voor ons. Tim Matavz, Miralem Sulejmani en Oussama Assaidi zijn ook van die spelers waar de Eredivisie lovend over spreekt, maar ook voor hen geldt dat de geruchten de werkelijkheid voorbij zijn gestreefd.

Waar Ajax en Feyenoord de laatste Europese prijzen hebben gepakt, mogen we nu hopen dat we met meerdere ploegen kunnen deelnemen aan de Europa League. Het behalen van de poulefase wordt al gezien als een prestatie, wat aangeeft dat het winnen van de Europa League een utopie is. Het winnen van een echte prijs lijkt daardoor alleen nog haalbaar in de zomer van 2012, tijdens het EK in Polen en de Oekraïne. De hoop is gevestigd op de laatste toppers uit onze leeggeviste kweekvijver.

Meer nieuws

Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
21
Beuker schetst ideale Ajax-trainer: 'Louis van Gaal een fantastisch voorbeeld'
13
In mei nog een buitenlandse wedstrijd bezoeken? Bekijk de ticketshop!
0
Johan Derksen oppert nieuwe trainer Feyenoord; Valentijn Driessen geeft tegengas
17
Tuchel wijst één zondebok aan na Bayern - Real: 'Hij was veel te hebzuchtig'
24
John van den Brom toont clubliefde en keert definitief terug bij Vitesse
18

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties