Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Nederland wordt in de verlenging weggespeeld door Kroatië en is uitgeschakeld

Laatste update:

Bondscoach Ronald Koeman koos voor Justin Bijlow onder de lat. De Feyenoorder zag het centrale duo Lutsharel Geertruida en Virgil van Dijk voor zich staan. De Champions League-finalisten Denzel Dumfries (rechts) en Nathan Aké (links) bekleedden de backposities. Het middenveld werd gevormd door Mats Wieffer, Teun Koopmeiners en Frenkie de Jong. Spits Cody Gakpo werd geflankeerd door Malen (rechts) en Xavi Simons (links). Aan de kant van de Kroaten was Modric de grote blikvanger. De ster van Real Madrid stond op het middenveld samen met Marcelo Brozovic en Mateo Kovacic. De plek centraal achterin van de geblesseerd afgehaakte Josko Gvardiol werd ingenomen door Domagoj Vida.

Meer: Luxeprobleem voor Ronald Koeman bij Oranje? ‘Deze jongen is zó veelzijdig’

Beide ploegen hanteerden in de openingsfase geen al te hoog tempo. Kroatië kreeg enkele hoekschoppen, maar dreigend werd het Balkanland daar niet uit. Oranje kwam na het eerste kwartier beter in zijn spel. Zo probeerde het de flanken te benutten met de snelheid van Malen en Simons. Laatstgenoemde kreeg na een fraaie pass van Van Dijk uit een moeilijke hoek een kansje. Doelman Dominik Livakovic had geen moeite met zijn inzet. Net op het moment dat Kroatië dreigender werd - Kramaric lepelde zijn inzet een ruime meter over - kreeg Oranje twee goede mogelijkheden. Het schot van Koopmeiners werd nog gestuit, maar bij de volgende kans was het wel raak. De bal belandde na een snelle aanval over meerdere schijven bij Malen, die Livakovic kansloos liet met zijn schot in de verre hoek: 1-0.

Oranje begon vrij desastreus aan de tweede helft. Er leek niets aan de hand, totdat Gakpo rond zijn eigen zestien de bal niet goed aannam en niet rekende op Modric. De aanvaller van Liverpool hield het shirt van laatstgenoemde vast, waarna er een strafschop volgde. Kramaric ging achter de bal staan en stuurde Bijlow de verkeerde hoek in: 1-1. Oranje was het daarna kwijt. Van creativiteit op het middenveld was amper sprake meer, terwijl Kroatië zichtbaar met meer vertrouwen speelde dan in het eerste bedrijf.

Een moment van balverlies op het middenveld bleek fataal voor de ploeg van Koeman. Luka Ivanusec kreeg tijd en ruimte in de zestien en vond Pasalic, die rond de strafschopstip vrij mocht uithalen: 1-2. Koeman bracht Georginio Wijnaldum, Steven Bergwijn en Lang binnen de lijnen. Zij zagen dat Gakpo in blessuretijd een uitgelezen kans kreeg om zijn fout bij de gelijkmaker goed te maken, maar hij schoot naast. Aké kreeg ogenblikken later ook een mogelijkheid. Een acrobatische poging van de verdediger eindigde echter in de handen van Livakovic. Uit het niets wist invaller Lang diep in blessuretijd alsnog voor de gelijkmaker te zorgen. De aanvaller van Club Brugge schoot van dichtbij knap raak: 2-2.

In de verlenging begon Oranje dramatisch. De manschappen van Koeman oogden vermoeid en gaven bij tijd en wijlen grote ruimtes weg. In minuut 98 bracht Modric de bal bij Bruno Petkovic, die kort daarvoor was ingevallen. De aanvaller werd geen strobreed in de weg gelegd door Van Dijk en haalde doeltreffend uit achter Bijlow: 2-3. Oranje was rijp voor de slacht en kwam goed weg toen een inzet van De Jong ternauwernood langs de voor hem goede kant van de paal vloog. Ogenblikken later kwam Petkovic millimeters tekort om de 2-4 binnen te tikken.

In de tweede helft van de verlenging bracht Koeman Marten de Roon en Tyrell Malacia. Zij zagen Oranje een grote kans krijgen via Bergwijn en Lang. Eerstgenoemde stuitte op Livakovic, terwijl Lang de rebound in het zijnet schoot. Aan de andere kant trof Pasalic na een fraaie kapbeweging nog de lat. Oranje leek even te ontsnappen, maar moest toezien hoe het even later een volgende strafschop tegen kreeg na een onbesuisde tackle van Malacia op Petkovic. Dit keer was het Modric die vanaf elf meter raak schoot achter Bijlow: 2-4. Petkovic dacht in blessuretijd zelfs nog voor de 2-5 te zorgen, maar zijn treffer werd afgekeurd wegens buitenspel van Lovro Majer in de aanloop naar die goal.

Dit artikel betreft een update van een eerder nieuwsbericht. De reacties onder het bericht kunnen daardoor minder actueel zijn.

UEFA Nations League A
Nederland
2 - 4
Kroatië

Meer nieuws

'Feyenoord is dicht bij akkoord met beoogde opvolger van Arne Slot'
19
Het voormalig talent van Ajax en RB Leipzig dat via Oostenrijk naar de top wil
6
Galatasaray-supporters bezetten massaal straat in Den Haag
0
Lewandowski en Fermín geven trainer Xavi best mogelijke afscheid
13
Doelpunt diep in blessuretijd tegen AS Roma gooit degradatiestrijd op zijn kop
9
Twee voormalig Eredivisie-spelers helpen Hellas Verona aan knap punt tegen Inter
0

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties