Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

'Nederlands elftal neemt alleen genoegen met de wereldtitel'

Laatste update:

Interview door DANIEL CABOT KERKDIJK

Van der Vaart is niet het type dat altijd voorop loopt. Hij verkiest liever de luwte, de anonimiteit. In het selecte gezelschap van Manuel Pellegrini heeft de Nederlander zich echter met zijn efficiënte spel nadrukkelijk laten gelden. De hakballetjes achter het standbeen of pirouettes laat hij aan zijn Portugese collega over. Met Florentino Pérez als voorzitter lijken alleen sterspelers met prijskaartjes van minimaal dertig miljoen echter zeker van een plaats in de selectie van volgend seizoen. "Ik speelde niet alleen op basis van mijn inzet, maar ook van mijn kwaliteiten", verzekert Van der Vaart aan Voetbalzone. "Bovendien heb ik nog een contract voor drie jaar. Real Madrid is heel erg tevreden over mij en ik wil zelf ook absoluut niet weg."

"Ik heb een fijne periode achter de rug", vervolgt Van der Vaart, die duidelijk geen zin heeft in nóg een zomer vol chaos en rumoer. "Ik speelde veel en werd bij bepaalde spelsituaties meer betrokken. Daarnaast sprak ik ook meer met de trainer. Dat zijn voor een voetballer fijne momenten. Ik weet aan de andere kant hoe het is om niet te spelen, dus ik kan goed relativeren." Als het aan Robin van Persie ligt, speelt Van der Vaart volgend seizoen bij Arsenal. Om samen de wekelijkse barometer van geluk te doen laten stijgen. "Ik heb goed contact met Robin. We zijn de laatste jaren naar elkaar toe gegroeid. We zijn beiden volwassener geworden. Robin is natuurlijk een fantastische speler en het lijkt me wel mooi om ooit met hem samen te spelen. Maar ik denk nu alleen aan Real Madrid."

"Bij het Nederlands elftal speel ik sowieso graag met Robin. Ik heb toentertijd van zijn interview bij Studio Voetbal genoten, het was een goed interview. Niet alleen vanwege de dingen die hij over mij zei maar hij straalde voetbalwijsheid en volwassenheid uit." Van der Vaart benadrukt dat hij deel wil blijven uitmaken van de Gálacticos-cultuur van Real Madrid, een club die zich door woorden en daden tot de adelstand heeft verheven. "Of ik in de Premier League zou passen? Dat weet ik niet. Het is natuurlijk een prachtige competitie en ook daar spelen natuurlijk ontzettend goede voetballers. Maar ik wil eigenlijk niet over andere clubs of competities praten. Ik voel me op mijn gemak bij Real Madrid en de Primera División is eveneens een prachtige competitie met hele goede voetballers, zoniet de beste."

Arjen Robben, Klaas-Jan Huntelaar en Wesley Sneijder waren hun voetballeven in Madrid niet zeker en 'kozen' er afgelopen zomer voor om hun zwartgallige perspectief in het Santiago Bernabéu in te ruilen voor een loopbaan in München en Milaan. Van der Vaart is lovend over de prestaties van Sneijder, die in het blauwzwart van Internazionale tot verlengstuk van José Mourinho in het veld is uitgegroeid. "Wesley doet het natuurlijk fantastisch. Dat is overduidelijk. Als een trainer veel vertrouwen in je heeft en het in je ziet zitten, dan is dat het beste wat je als voetballer kan overkomen." De Portugese succescoach liet onlangs weten dat hij niet snapte dat Real Madrid precies zíjn Vliegende Hollander de deur had uitgedaan. "Mourinho en Wesley hebben een bepaalde klik en dat is natuurlijk geweldig voor alles en iedereen van Inter."

Met name Sneijder nam met slaande deuren de wijk uit de Spaanse hoofdstad. De behandeling van de Nederlanders bij de meest populaire en impopulaire club van Spanje leidde in voetbalminnend Nederland tot een kleine volksopstand zoals alleen voormalige Sovjet-deelrepublieken die kennen. Van der Vaart relativeert de gang van zaken aan de Avenida de Concha Espina número uno. "We hebben allemaal een moeilijke periode gehad", vervolgt de middenvelder, die pertinent weigerde om de glanslaag van zijn loopbaan af te laten bladderen. "Ik heb de situatie weten te keren en dan heb je met de mensen van Real Madrid weer heel goed contact. Ik voel me weer als een vis in het water."

Talloze clubs stonden te dringen toen Royston Drenthe drie jaar geleden als een raket omhoogschoot in Nederland. Gedreven door een extreme wil om te winnen koos hij voor Real Madrid en hoopte hij de omgekeerde sterrenhemel van Los Merengues vorm te geven. Blessureleed maar vooral de moordende concurrentie speelden hem echter parten. "Ik praat regelmatig met hem. Royston is een jongen met ontzettend veel talent en kwaliteiten. Dat merk je als hij fit is. Op de trainingen doet hij voor niemand onder. Of hij nu bij Real verder gaat of ergens anders, dat is aan hem. Van Royston gaan we nog heel veel horen."

"Het was een teleurstelling dat we voortijdig werden uitgeschakeld in de Champions League en dat het weer in de achtste finales was", vervolgt Van der Vaart over een van de dieptepunten dit seizoen in het sacrale Bernabéu. "Ik heb het nu twee jaar meegemaakt en het is ongelooflijk dat we door Olympique Lyon zijn geëlimineerd. We hadden in de eerste helft van de return zeker met 3-0 of zelfs 4-0 voor moeten staan. Tsja, ik weet niet wat het is. Ik hoop in ieder geval niet dat het nog jaren zo door blijft gaan. We willen allemaal dolgraag de Champions League winnen."

Van der Vaart gaat over ruim een maand op zoek naar mondiale roem. Hij wil de groepstegenstanders zo snel mogelijk wegvagen om daarna vol overgave jacht te maken op de wereldtitel. Van der Vaart wil dat de Oranje-fans waar dan ook ter wereld hun helden een maand lang toezingen. "Als we goed zijn, in vorm steken, dan gaan we makkelijk door. Kameroen is mijns inziens een lastige tegenstander en vorig jaar hebben we tegen Japan geoefend. Die wedstrijd wonnen we weliswaar, maar het is en blijft een lastig te bespelen ploeg. Denemarken ken ik niet echt goed. Ik weet dat Morten Olsen bondscoach is en dat Dennis Rommedahl er speelt. Maar ook die ploeg zal heus geen makkie worden voor ons."

"Portugal wil ik liever niet in de knock out-fase treffen", benadrukt Van der Vaart. "Daar hebben we nu al twee keer van verloren. Nee, daar heb ik het nog niet met Cristiano Ronaldo over gehad. Maar ik heb gewoon liever een andere tegenstander. Spanje? Dat zou me niet eens uitmaken, als het maar geen Portugal is. In Zuid-Afrika nemen we alleen genoegen met de wereldtitel. Dat is onze doelstelling." Volgens Van Persie moet Bert van Marwijk ervoor kiezen om Robben, Sneijder en Van der Vaart achter hem posteren. "Dat vind ik niet te gewaagd", oordeelt Van der Vaart. "Als je zo'n aanval hebt, dan is natuurlijk fantastisch. Maar Van Marwijk heeft tot nu toe alles goed neergezet en ik ga ervan uit dat dat op het WK ook zal gaan gebeuren."

Sneijder ontkende dat er ooit wrijving is geweest tussen hem en Piet Velthuizen bij het Nederlands elftal. Er ontstond enige commotie toen werd gesteld dat Sneijder een kleinerende grap tegen de Vitesse-keeper zou hebben gemaakt. De middenvelder is van mening dat dergelijke voorvallen door de media verkeerd worden geïnterpreteerd. "Dat wordt door de media wel vaker gedaan. Als er eentje iets roept, dan wordt dat onmiddellijk overgenomen. Je kan alleen de waarheid weten als je er bij was en dat is de media nooit. Dat wordt dan vervolgens verkeerd uitgele

Nederland wint de wereldtitel

Meer nieuws

Jeremie Frimpong verrast teamgenoten Bayer Leverkusen met bijzonder cadeau
1
De EK-selectie van Portugal: dit zijn de spelers die dinsdag kans maken
10
Bayern München komt in zoektocht naar opvolger Tuchel uit in Premier League
13
Live meepraten in de Serie A: Bologna - Juventus
3
Tweevoudig Oranje-international kan debuteren voor Curaçao na oproep Advocaat
1
PSV'er met 24 Eredivisie-duels dit seizoen kondigt vertrek aan via Instagram
4

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties