Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Nederlandse profs volgen Oranje-spelers en voeren actie tegen Qatar

Laatste update:

Volgens de VVCS moet er 'dringend actie ondernomen worden tegen de weerzinwekkende arbeidsomstandigheden van de gastarbeiders in Qatar'. "Via de VVCS roepen zij (spelers en speelsters, red.) de KNVB en FIFPro, als wereldwijde spreekbuis van de spelers, op om al het mogelijke te doen om FIFA te bewegen druk uit te oefenen op de regering van Qatar. De in Nederland actieve profs en andere in het voetbal werkzame leden van de VVCS vinden bovendien dat de FIFA een fonds zou moeten vormen waaruit de families van de overleden arbeiders financieel ondersteund kunnen worden", zo valt te lezen in de verklaring van de Nederlandse spelersvakbond.

Meer: Koeman: ‘Hun belang voor het team is reden om ze niet af te schrijven’

De honderden handtekeningen die de VVCS in de afgelopen periode heef verzameld worden donderdagochtend om 10.30 uur door Gijs de Jong, secretaris-generaal van de KNVB, aangeboden aan VVCS-voorzitter Evgeniy Levchenko. De voetbalbond is in ieder geval blij met de betrokkenheid van de spelersvakbond en zijn leden en de steun voor de actie 'Football supports Change' van het Nederlands elftal. De Jong zal er namens de KNVB bij de FIFA op aandringen om de protestactie serieus te nemen, zo meldt de VVCS. De petitie wordt daarnaast ook gesteund door mensenrechtenorganisatie Amnesty International Nederland.

De VVCS schrijft in het statement verder dat de voetbalbonden in Noorwegen en Australië ook een dergelike acie op touw willen zetten en dat hierover binnenkort zal worden gesproken met de FIFPro. De spelers van Oranje droegen voorafgaand aan de WK-kwalificatieduels met Letland (2-0) en Gibraltar (0-7) ondershirts met daarop de tekst 'Football supports Change', om zo aandacht te vragen voor de omstandigheden van arbeidsmigranten in Qatar. De spelers van Duitsland en Noorwegen kwamen tijdens de afgelopen interlandperiode met de tekst 'Human Rights' het veld op.

Meer nieuws

Thiago Silva zegt Chelsea definitief gedag in hartverwarmende afscheidsvideo
0
VZ Kort: SC Cambuur laat supporters thuis voor uitduel in Kerkrade
77
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
10
Vertrekt Gimenez bij Feyenoord? Spits brengt bezoek aan Premier League-duel
23
Premier League-clubs komen budgetplafond overeen: dit zijn de details
21
V/d Vaart poogt transfertarget uit Oostings hoofd te praten: 'Niet verstandig'
25

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties