Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Net als Dirk

Laatste update:

Totdat ik een paar dagen later midden in de nacht wakker werd. Het zweet gutste mij uit. Grieks en Latijn, waar heb ik dat voor nodig? Waarom zou ik Gymnasium gaan doen, terwijl ik het waarschijnlijk nooit meer ging gebruiken? Het zou mij erg veel energie gaan kosten, waarschijnlijk moet ik op de toppen van mijn tenen gaan lopen. Wil ik dat wel?

Die nacht maakte mij duidelijk, ik ga geen Gymnasium doen. Die conclusie, wat voelde dat als een opluchting.

Door toeval kwam ik in het derde jaar ook nog in een HAVO/ Vwo gecombineerde klas. Dat jaar ben ik 'gezakt' naar het niveau HAVO en gaan werken bij de plaatselijke supermarkt in het dorp, als bijbaantje op de zaterdag.

Georginio Wijnaldum vertrekt naar PSV. Althans, zo lijkt het, op het moment van schrijven is het nog altijd niet definitief. PSV is een stap hogerop. PSV speelt namelijk om het kampioenschap en speelt Europees voetbal, regelmatig zelfs Champions League. Ik kan mij voorstellen dat Wijnaldum als speler van Feyenoord erg getwijfeld heeft of deze stap de juiste zou zijn. Kan ik het maken ten opzichte van Feyenoord? Moet dat eigenlijk überhaupt invloed hebben op mijn beslissing? De supporters zullen mij deze stap waarschijnlijk niet in dank afnemen? Maar ik kan mij bij Feyenoord niet meer ontwikkelen, toch?

Wijnaldum die ooit aangaf bij Feyenoord weg te willen gaan net zoals Dirk Kuyt dat deed. Uit het bericht destijds op Voetbalzone:

'De dribbelaar bedoelt daarmee te zeggen dat hij eerst wil slagen bij Feyenoord. "Pas als ik hier ben uitgeleerd, wil ik de stap maken", zegt Wijnaldum in Sportweek. "Het liefst vertrek ik als aanvoerder uit de Kuip, net als Dirk Kuyt destijds. Zie die foto van hem daar aan de muur… Hij was echt heel groot hier. Wilde hij zich doorontwikkelen, dan móést hij de stap naar het buitenland wel maken. Als je dan een mooie transfer maakt, blijven de mensen bij Feyenoord je waarderen. Net als Robin van Persie en Kuyt wil ook ik straks in één keer van Feyenoord naar een buitenlandse topclub. Ik weet dat het erin zit. AC Milan, Barcelona, Arsenal, Manchester United… Ik vind het allemaal mooi."'

Wat ik hoop is dat Wijnaldum vannacht wakker schrikt. Dat hij bij zichzelf denkt: waar ben ik mee bezig? Waarom zou ik Feyenoord nu al verlaten? Zijn we niet juist nu door het dieptepunt heen? Ik wil toch graag dat de mensen bij Feyenoord mij blijven waarderen? Ron Vlaar blijft, Stefan de Vrij blijft, wie weet kan ik Leroy Fer ook wel overtuigen en blijft de as van het team overeind.

Dan vertrek ik volgend seizoen of misschien wel het seizoen daarna, als ik het seizoen af heb gesloten als aanvoerder van Feyenoord omdat Vlaar in de winterstop is vertrokken. Ik ben nog zo jong, pas twintig, ik blijf lekker bij Feyenoord. Die conclusie, dat voelt als een opluchting.

Nadat ik de HAVO had afgerond ben ik een HBO studie gaan doen, ondertussen ben ik in de supermarkt gegroeid van 'speler in de breedte' naar leidinggevende op de afdeling, dus zeg maar de aanvoerder. Nu is het voor mij tijd voor de volgende stap. Ik ben vertrokken naar een andere supermarkt, waar ik nu mijn eigen afdeling beheer, en als het ware 'de coach/trainer' ben. Niet gek op mijn 21e denk ik dan.

Even denk ik terug aan die nacht dat ik zwetend wakker werd en prijs mij gelukkig dat ik die nacht ooit heb meegemaakt.

Meer nieuws

Plottwist: Bayern München krijgt derde afwijzing in zoektocht naar trainer
17
Alle genomineerden voor Bronzen Schild in de KKD bekend: FC Dordrecht domineert
10
Malen en Maatsen trekken extra profijt uit Champions League-zege op PSG
5
'Manchester United hangt fors prijskaartje aan opgeleefde Mason Greenwood'
26
In mei nog een buitenlandse wedstrijd bezoeken? Bekijk de ticketshop!
0
Sam Beukema én Joshua Zirkzee kunnen absolute droomtransfers maken
16

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties