Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Newcastle definitief overgenomen door hyperambitieuze Saudi-Arabiërs

Laatste update:

De nieuwe eigenaren laten in een statement weten 'extreem trots te zijn om de nieuwe eigenaren van Newcastle United te worden, een van de meest bekende clubs in het Engelse voetbal'. "Dit is een langetermijninvestering", aldus Amanda Staveley, algemeen directrice van PCP Capital Partners. "Onze ambitie is in lijn met die van de fans: om een structureel succesvol team te creëren dat meedoet om de grote prijzen."

De Premier League heeft naar eigen zeggen bindende garanties gekregen dat de Saudi-Arabische overheid geen invloed zal uitoefenen op Newcastle. Daarmee was voor de hoogste Engelse competitie de laatste horde weggenomen om de overname goed te keuren. Amnesty International zette donderdag nog alles op alles om de deal te blokkeren, maar vangt bot.

De mensenrechtenorganisatie spoorde de Premier League aan om de overname van Newcastle af te wijzen. Amnesty vindt dat de hoogste Engelse competitie rekening moet houden met de 'verschrikkelijke' mensenrechtensituatie in Saudi-Arabië en roept op om een screening in te voeren voor bestuurders en clubeigenaren, waarbij de nadruk wordt gelegd op hun relatie tot mensenrechten. Sacha Deshmukh, topman van de Britse afdeling van Amnesty, liet aan the Guardian weten dat de deal 'een duidelijke poging van de Saudische autoriteiten is om hun afschuwelijke geschiedenis met betrekking tot mensenrechten sportief wit te wassen met de glamour van het topvoetbal.'

Al anderhalf jaar was het Saudi-Arabische consortium, een samenwerking van meerdere investeringsfondsen, bezig om Newcastle United over te nemen. Een conflict met beIN Sports lag er mede aan ten grondslag dat de deal eerder niet afgerond kon worden. De zendergroep uit Qatar heeft de uitzendrechten van de Premier League in het Midden-Oosten in handen, maar werd vier jaar lang geblokkeerd in Saudi-Arabië. Laatstgenoemde land zond de wedstrijden uit de Premier League vervolgens illegaal uit via piratennetwerk BeoutQ. Nu heeft Saudi-Arabië de blokkade voor beIN Sports opgeheven en wordt onderhandeld over een schadevergoeding van meer dan 1 miljard euro.

Meer nieuws

AZ kan vierde plek bijna niet meer ontlopen na geflatteerde zege op NEC
7
FC Eindhoven weet ook niet van Telstar te winnen in Keuken Kampioen Divisie
0
Live meepraten in de Premier League: Tottenham Hotspur - Arsenal
3
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
15
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
4
Live meepraten in de Eredivisie: Sparta Rotterdam - FC Volendam
0

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties