Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Neymar neemt afscheid: 'Zolang ik leef, zal ik de gelijke van Messi niet vinden'

Laatste update:

"Het leven van een atleet bestaat uit uitdagingen. Sommige komen op ons pad terecht, andere zijn het gevolg van onze beslissing om het vuur in onze korte carrières te doen blijven branden", vertelt Neymar. "Barcelona was veel meer dan een uitdaging. Het was de droom van een jochie die op de spelcomputer met die sterren speelde. Ik kwam als 21-jarige bij Barcelona terecht, boordevol uitdagingen." De aanvaller zegt zich zijn eerste dagen bij de club nog te kunnen herinneren. Hij kwam in 2013 over van Santos en was sindsdien goed voor 123 wedstrijden in LaLiga en 68 doelpunten.

"Ik deelde een kleedkamer met idolen zoals Lionel Messi, Victor Valdés, Xavi, Andrés Iniesta, Carles Puyol, Gerard Piqué, Sergio Busquets en vele anderen", blikt Neymar terug op zijn eerste dagen in Camp Nou. "Ik wachtte op mijn beurt om minuten te maken voor de club die meer dan een club is. Barcelona is de natie die Catalonië vertegenwoordigt. Ik heb de eer gehad om samen te mogen spelen met de beste atleet die ik ooit heb gezien, en ik weet zeker dat ik nooit zijn gelijke zal zien zolang ik leef. Leo Messi werd op en buiten het veld mijn vriend. Het was een eer om samen met je te mogen spelen."

OFFICIEEL! De duurste transfer aller tijden is een feit! #neymar #psg #barcelona

Een bericht gedeeld door Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone) op

Het doet Neymar pijn dat het gevreesde aanvalstrio MSN tot het verleden behoort. "Het trio met Messi en Luis Suárez schreef geschiedenis. We hebben alles veroverd wat een atleet kan veroveren. We hebben onvergetelijke momenten meegemaakt", verhaalt Neymar. "We leefden in een stad die meer is dan een stad. Het is een vaderland. Ik houd van Barcelona en ik houd van Catalonië, maar een atleet heeft uitdagingen nodig." Opvallend genoeg voegt de technicus toe dat hij 'voor de tweede keer' tegen zijn vader ingaat, terwijl die juist leek aan te sturen op de transfer. "Pap, ik begrijp en respecteer je mening, maar mijn beslissing is al genomen. Ik hoop dat je me steunt zoals je altijd doet."

"Barcelona en Catalonië zullen voor altijd in mijn hart zitten", vervolgt de duurste voetballer aller tijden. Hij spreekt het verlangen uit om PSG te helpen aan de prijzen 'waarnaar het publiek verlangt'. "Ik heb een uitdagend carrièreplan voorgeschoteld gekregen en ik voel me hier klaar voor. Ik dank de supporters van Barcelona. Ik heb zoveel geleerd van de geweldige atleten met wie ik de kleedkamer mocht delen. Maar in mijn hart voel ik dat het tijd is om te vertrekken. PSG is de komende jaren mijn thuis en ik ga hard werken om het vertrouwen dat in mij is gesteld terug te betalen."

Vanaf 13.30 uur wordt Neymar vrijdagmiddag gepresenteerd bij zijn nieuwe werkgever. De international signeerde een vijfjarig contract en kan niet wachten om te beginnen. "Ik reken op de steun van iedereen die al sinds 2009 achter me staat. Het was een enorm zware beslissing, maar ik heb 'm genomen met de volwassenheid die ik de afgelopen 25 jaar heb opgedaan. Barcelona, dank voor alles. Parijs, ik ben hier."

Gaat Neymar de torenhoge verwachtingen waarmaken in Frankrijk?

Meer nieuws

Yankuba Minteh: binnen twee jaar van zandvlaktes naar uitblinken bij Feyenoord
4
Opvallend PSV-shirt lekt uit: 'Verreweg het lelijkste uitshirt ooit uitgebracht'
15
Bizarre beelden uit Frankrijk: spelers gooien met vuurwerk richting eigen fans
6
Van der Gijp brengt treurig nieuws over Overmars: 'Totaal de oude niet meer'
25
Live meepraten in de Premier League: Arsenal - AFC Bournemouth
38
Justin Kluivert doet open sollicitatie bij Ronald Koeman in aanloop naar het EK
23

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties