Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Neymar stapte af van favoriet rugnummer: 'Hij was altijd mijn idool'

Laatste update:

In het verleden speelden de grootste spelers in de nationale ploeg van Brazilië met rugnummer tien. Pelé, Zico, Rivaldo en Ronaldinho gingen Neymar voor, maar als het aan de 26-jarige buitenspeler had gelegen, was dat niet het geval geweest. "Robinho was altijd mijn grote idool. Daarom speelde ik bij Santos met nummer zeven. Maar toen Robinho terugkeerde bij Santos, moest ik hem respecteren en pakte ik nummer elf, wat mijn tweede keus was", legt Neymar uit.

Neymar hoopte op rugnummer zeven of elf bij de nationale ploeg, maar tien zou uiteindelijk zijn vaste rugnummer worden. "In 2013 verdeelde Luiz Felipe Scolari (toenmalig bondscoach van Brazilië, red.) de rugnummers voor de Confederations Cup. Ik vertelde hem dat ik met zeven of elf wilde spelen. Dani Alves keek me toen aan en zei: Jij bent de nummer tien, pak het aan. Jij moet ermee spelen.'' Na zijn transfer naar Barcelona kwam hij in het Camp Nou met nummer elf te spelen, daar Lionel Messi al jarenlang met nummer tien speelt. Vorig jaar vertrok hij voor 222 miljoen euro naar Paris Saint-Germain en in Parijs draagt hij nummer tien.

Meer nieuws

'Scouts van Ajax zaten dit weekend op tribune voor deze vier toptalenten'
1
Van Europa veroveren naar degradatie, faillissement en een nieuwe opleving
9
Smaakmaker van de Keuken Kampioen Divisie gaat tot 2028 tekenen bij Feyenoord
16
Robben meldt zich na vierklapper van Haaland in kleedkamer Manchester City
11
Lopetegui wordt definitief geen trainer van Bayern en tekent in Premier League
11
Ajax gaat op zoek naar een rechtsbuiten: 10 potentiële kandidaten op een rij
34

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties