Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

'Niet iedereen kan meteen de stap maken naar Barcelona of Real Madrid'

Laatste update:

De loopbaan van de dertigjarige aanvaller verliep tot nog toe allesbehalve conventioneel. Al op zijn veertiende kwam Eduardo in Europa terecht, waar hij zeven jaar terug plots furore maakte bij Dinamo Zagreb. Hij nam de Kroatische nationaliteit aan, debuteerde in de nationale ploeg van dat land en verdiende als klap op de vuurpijl een transfer naar Arsenal. Mede door een zware blessure wist hij daar niet te slagen, maar Shakhtar bood hem in 2010 een nieuwe kans.

"Het is hier erg rustig. Donetsk is een kleine stad, waar voetbal het grootste plezier is van de mensen", vertelt Eduardo op de clubsite van Arsenal. "Het is hier eigenlijk veel te koud en de winters zijn zeer streng. Toch hou ik van deze plek." Dat heeft grotendeels te maken met de samenstelling van de selectie van coach Mircea Lucescu. Liefst tien spelers zijn van Braziliaanse komaf. "De meesten dromen ervan om in Europa te spelen, maar niet iedereen kan meteen de overstap maken naar Barcelona, Real Madrid, Arsenal of Manchester United. Shakhtar is hun toegangspoort tot Europa."

De steenrijke club heeft zich echter ontwikkeld tot meer dan dat. Zo wonnen de Mijnwerkers in 2009 de UEFA Cup en maakt de ploeg van Lucescu de laatste jaren ook in de Champions League furore. "Het is de ambitie van de club om aan te sluiten bij de Europese elite", weet Eduardo. "Daar wil ik graag onderdeel van uitmaken."

Shakhtar Donetsk wint binnen vijf jaar de Champions League

Meer nieuws

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Stengs en Gimenez aan de aftrap
0
Vermoedelijke opstelling Ajax: Van 't Schip schuift door afwezigheid Bergwijn
4
Ajax gaat op zoek naar een rechtsbuiten: 10 potentiële kandidaten op een rij
1
Vermoedelijke opstelling PSV: Bosz kiest opnieuw tussen Tillman en Lozano
2
Yankuba Minteh: binnen twee jaar van zandvlaktes naar uitblinken bij Feyenoord
8
Ziggo onderbreekt Girona - Barcelona vanwege Dodenherdenking: kijkers woedend
128

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties