Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Nieuw beleid zal Ajax verder laten afglijden

Laatste update:

“Niet tienduizenden euro's, maar tonnen euro's.” Zoveel moet Emanuelson inleveren als hij zijn verblijf bij Ajax wil verlengen. De Nederlands international heeft al aangegeven te vertrekken uit Amsterdam als Ajax dit jaar niet kampioen wordt. De kans dat de schaal dit voorjaar op P2 naast de Amsterdam Arena de lucht in geheven wordt is erg klein, dus een contract is vooral in het voordeel van Ajax. Een eventuele transfer deze zomer zal uiteraard veel meer geld in de kaslade brengen als wanneer hij in 2011 transfervrij de poort uitwandelt.

Toch besluit de technische leiding van Ajax juist met Emanuelson de nieuwe weg in te slaan. De multifunctonele speler krijgt een prestatiecontract voorgelegd. Tonnen inleveren, maar deze tonnen wel terug kunnen verdienen als je bepaalde mijlpalen of prijzen wint in het seizoen. Na mijn idee is een prestatiecontract het eerlijkste contract wat er bestaat. Bij mijn eigen baan verbaas ik me wel eens hoe persoon A zich uit de naad werkt en persoon B de kantjes ervan afloopt. Helemaal als blijkt dat deze twee personen exact hetzelfde verdienen. De sport leent zich natuurlijk uitstekend voor dergelijke contracten.

Emanuelson is in elk geval voorlopig niet van plan te tekenen. Mede omdat het, althans volgens zijn zaakwaarnemer, praktisch onmogelijk is om dergelijke prestaties te behalen, zodat zijn salaris weer op het oude niveau zou komen. De Ajax-leiding legt juist daarin de lat hoog. Emanuelson slaat vervolgens terug dat hij toch een nieuw contract wil, zodat Ajax aan hem kan verdienen. Sterker nog, in Amsterdam moeten ze volgens hem blij zijn dat hij wil bijtekenen. Een drogreden wat mij betreft, want het zou de eerste voetballer zijn die echt geld wil verdienen voor zijn club.

De ontwikkeling die bij Ajax wordt doorgemaakt is op zich een positieve. Het belangrijkste doel om van Ajax weer een financieel gezond bedrijf te maken zal op den duur waarschijnlijk bereikt worden. Wel ben ik bang dat de voetbalclub Ajax sportief steeds minder zal worden. Subtoppers uit de internationale competities zullen wel ophoesten wat Ajax niet meer voor Emanuelson wil of kan betalen. Als Ajax deze trend doorzet zal de scouting en jeugdopleiding wel erg veel voltreffers moeten binnenhalen. Pas dan zal Ajax ook sportief weer mee kunnen doen. Gezien de oneerlijke concurrentie in het buitenland waar je kennelijk nog steeds torenhoge schulden mag hebben om je elftal ter versterken zal Ajax internationaal nog verder afglijden. Helaas voorzie ik dat Ajax op deze (gedwongen) manier ook nationaal verder gaat afglijden. Voorlopig lijkt een kampioenschap nog ver weg.

Meer nieuws

Beuker schetst ideale Ajax-trainer: 'Louis van Gaal een fantastisch voorbeeld'
0
In mei nog een buitenlandse wedstrijd bezoeken? Bekijk de ticketshop!
0
Johan Derksen oppert nieuwe trainer Feyenoord; Valentijn Driessen geeft tegengas
5
Tuchel wijst één zondebok aan na Bayern - Real: 'Hij was veel te hebzuchtig'
19
John van den Brom toont clubliefde en keert definitief terug bij Vitesse
13
De EK-selectie van Italië: dit zijn de spelers die kans maken
13

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties