Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Nieuw schandaal bij Ajax: Bogarde bleef aan na ernstige 'seksuele intimidatie'

Laatste update:

De conclusies van het externe bureau dat onderzoek verrichtte naar de zaak liegen er niet om. Bogarde heeft volgens de onderzoekers 'actief bijgedragen aan een voor de klaagster destructief uitgepakt interactiepatroon'. De vrouw hield ernstige psychische schade over aan het voorval, zo concludeerde een psycholoog. Later werd ook een posttraumatische stressstoornis vastgesteld bij de vrouw.

Het slachtoffer stuurde eind 2020 een schriftelijke klacht naar Ajax over 'zwaar grensoverschrijdend gedrag'. Die kwam terecht bij Menno Geelen, commercieel directeur van de club. Het onderzoek dat Ajax vervolgens liet opstarten nam een half jaar in beslag. Dat had te maken met de grote hoeveelheid informatie die bekeken moest worden: honderden WhatsApp-berichten en daarnaast film- en beeldmateriaal.

De vrouw was niet werkzaam bij Ajax, maar kwam 'vanwege de functie van Bogarde bij Ajax' in contact met de oud-linksback. De conclusies van het onderzoek: Bogarde stelde zich 'gaandeweg het contact weinig respectvol op en werd na verloop van tijd agressief op verbale wijze'. De oud-international is daarbij 'voorbijgegaan aan de bezwaren en tegenwerpingen' van de vrouw.

Voor Ajax was de zaak echter 'niet werkgerelateerd', waardoor Bogarde mocht aanblijven. De assistent van Ten Hag viel op dat moment hiërarchisch onder directeur voetbalzaken Marc Overmars, die onlangs zelf vertrok vanwege seksueel overschrijdend gedrag. Ook de rvc en de rest van de directie van Ajax was op de hoogte van de zaak: algemeen directeur Edwin van der Sar, financieel directeur Susan Lenderink en de eerder genoemde Geelen. Ajax heeft meerdere keren 'indringend' met Bogarde gesproken 'waar dat mogelijk was', blijkt uit documentatie in handen van NRC.

Persverklaring van Ajax
Ajax heeft middels een persverklaring gereageerd op de berichtgeving. De Amsterdammers blijven bij hun standpunt dat het gaat om een privékwestie.

"Het klopt dat op 1 oktober 2020 bij Ajax een anonieme klacht is binnengekomen over grensoverschrijdend gedrag van een Ajax-medewerker", schrijft de club. "Daarop heeft Ajax direct actie ondernomen. De melding is door twee externe instanties onafhankelijk onderzocht. De eerste instantie, het Instituut Sportrechtspraak (ISR), heeft de zaak geseponeerd. Daarbij heeft het ISR bepaald dat de relatie tussen de melder en de werknemer van Ajax is ontstaan buiten de sport en moet worden aangemerkt als een privéaangelegenheid. De andere instantie is een onderzoeksbureau dat Ajax na de uitspraak van het ISR gevraagd heeft de klacht onafhankelijk te onderzoeken. Dit na overleg met en instemming van zowel de melder als de medewerker."

"Het onderzoek en het rapport van deze tweede instantie resulteerden niet in een gegrondverklaring van de klacht. Op basis van het rapport heeft Ajax (mei 2021) geconcludeerd dat deze zaak dient te worden aangemerkt als een privékwestie en ook vastgesteld dat er geen verdere acties noodzakelijk waren vanuit het werkgeverschap van Ajax. Ajax is van mening dat vanaf de eerste melding is gezorgd voor een zorgvuldige opvolging."

Meer nieuws

Late gelijkmaker van Leverkusen wekt grote woede: 'Het is een schande!'
1
Robin van Persie gaat in op vraag of hij ooit trainer van Feyenoord wordt
3
Ongekend: Leverkusen behoudt ongeslagen status door goal in minuut 97
28
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
11
Live meepraten in de Ligue 1: Paris Saint-Germain - Le Havre
3
Live meepraten in de Premier League: Aston Villa - Chelsea
5

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties