Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Nieuw toernooi gaat waarschijnlijk ten koste van twee Nederlandse EL-plekken

Laatste update:

De Europese voetbalbond wil er met de introductie van het nieuwe toernooi voor zorgen dat meer landen Europees voetbal gaan spelen en zal de huidige Europa League daarom inkrimpen van 48 naar 32 deelnemende teams. Dit betekent voor Nederland, dat dit seizoen nog met Feyenoord, AZ en Vitesse in de Europa League had kunnen spelen, dat er waarschijnlijk twee plekken in het huidige tweede Europese clubtoernooi verloren gaan.

Als Nederland in 2020 namelijk nog steeds elfde op de coëfficiëntenlijst van de UEFA staat, stroomt de nummer drie van de Eredivisie in de play-offronde van de Europa League in. De nummers vier en vijf moeten zich echter gaan richten op deelname aan de Europa League 2, aangezien zij respectievelijk in de derde en tweede voorronde van dat toernooi zullen moeten beginnen. Een kleine stijging op de coëfficiëntenlijst zal hier overigens geen invloed op hebben, aangezien de nummer tien er wel een vaste plek in de groepsfase van de Champions League bij krijgt, maar geen extra plekken in de Europa League.

De introductie van het nieuwe toernooi vormt wel een extra vangnet voor de Nederlandse ploegen die afvallen in de voorrondes van de Champions League en de Europa League. Als de nummer twee van de Eredivisie bijvoorbeeld verliest in de tweede voorronde van de Champions League, zal deze ploeg instromen in de derde voorronde van de Europa League. Als het ook hier misgaat volgt er nog een derde kans in de play-offronde van de Europa League 2.

Vind jij de introductie van de Europa League 2 een goed idee?

Meer nieuws

Speel gratis mee met Unibet's Golden Goal op Dortmund-Real en win 50.000!
0
Voetbalzone is op zoek naar nieuwe stagiairs! (hbo+)
0
Royston Drenthe gooide eigen glazen in bij Real Madrid: 'Ik ben linksboetoe'
3
Quilindschy Hartman geniet ondanks blessure serieuze interesse uit Engelse top
10
Borussia Dortmund onder vuur na samenwerking met wapenfabrikant
28
'Ajax, PSV en Lille informeren concreet naar Belg Jayden Onia Seke'
11

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties