Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Nieuwe deal Cristiano Ronaldo kost Real Madrid 124,3 miljoen euro

Laatste update:

Volgens Spaanse media is Real Madrid de komende vijf jaar 124,3 miljoen euro kwijt aan salaris en belastingen. Vooral de Spaanse belastingdienst heeft de mededeling over het nieuwe contract van Ronaldo hartelijk ontvangen. Tot medio 2015 blijft 24 procent van het brutosalaris van Ronaldo naar de belastingdienst gaan, maar door de nieuwe regelgeving in Spanje gaat vanaf 1 juli 2015 liefst 52 procent naar de schatkist.

Van de 35,3 miljoen euro die Real Madrid jaarlijks vanaf 1 juli 2015 aan Ronaldo zal uitkeren gaat 18,3 miljoen euro naar de fiscus. De nieuwe contractvoorwaarden worden ook toegepast op het restant van 2013/14 en het seizoen 2014/15. Naast zijn oorspronkelijke salaris van 10,7 miljoen euro netto (14 miljoen euro bruto) krijgt hij in totaal nog eens 14 miljoen euro netto (18,4 miljoen euro bruto) extra tot en met 30 juni 2015. Saillant: Real Madrid betaalde eerst jaarlijks maar 3,3 miljoen euro aan de fiscus inzake Ronaldo, maar gaat nu dus bijna zes keer zo veel betalen.

Kortom: de Spaanse belastingdienst houdt bijna 60 miljoen euro over aan de nieuwe deal en 65 miljoen euro gaat naar de bankrekening van Ronaldo. De ex-speler van Sporting Portugal en Manchester United gaat dagelijks 46.575 euro verdienen. Ter vergelijking: het maandloon van de gemiddelde Spaanse werknemer bedraagt 1.615 euro. De komst van Ronaldo kostte Real Madrid in de zomer van 2009 reeds 94 miljoen euro. Dat bedrag haalde de Spaanse topclub er in commercieel opzicht ruimschoots uit. Bovendien staat Ronaldo na 203 officiële duels voor los Merengues op 203 goals.

Cristiano Ronaldo is een dergelijke investering waard

Meer nieuws

Live meepraten in de Premier League: Arsenal - AFC Bournemouth
2
Justin Kluivert doet open sollicitatie bij Ronald Koeman in aanloop naar het EK
8
'Manchester United mikt op Franse verdediger die 70 miljoen moet kosten'
5
Felbegeerde De Zerbi vertelt of hij überhaupt openstaat voor een nieuwe club
6
Geen penalty na zelden vertoonde handsbal in de KKD: 'Dit is donkerrood'
33
Mark van Bommel genoemd als mogelijke trainer halve finalist Champions League
12

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties