Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

'Nieuwe Ibrahimovic' doet boekje open: 'Ik ondernam een zelfmoordpoging'

Laatste update:

Bengtsson kwam in 2004 op 18-jarige leeftijd binnen bij Inter, waar hij deel uitmaakte van de jeugdopleiding. Die tijd ervoer hij als een hel. "Mijn enige focus lag op het slagen als profvoetballer. Alles draaide om voetbal. Toen raakte ik geblesseerd aan mijn knie en daarmee begonnen de problemen. Ik kon niet voetballen en zat alleen maar op de bank. Nadat je alle toernooien van PES en FIFA hebt gespeeld, besef je dat je weinig te doen hebt."

Een groot deel van zijn leven viel weg. "Ik had iemand nodig om mee te praten. En dan niet iemand die zegt 'doe nog harder je best' of 'denk positief'. Daar gaat het soms niet om. Alles draait om het resultaat, maar binnen een jeugdopleiding zou het volgens mij meer moeten gaan om het ontwikkelen van jonge voetballers."

Binnen de jeugdopleiding van Inter was dat laatste nauwelijks aan de orde, vertelt de Zweed. "We zaten opgesloten in een internaat. Veel spelers hadden het gevoel dat ze in een gevangenis zaten. Ik had dat ook en vroeg mezelf steeds vaker af of ik nog wel een voetballer was. Daardoor raakte ik depressief en dat werd steeds erger. Ik ging mezelf vragen stellen en zag op een gegeven moment geen uitweg meer."

Het leidde tot een drastisch besluit. "Ik was te trots om te zeggen: 'hé, misschien ben ik hier wel niet voor gemaakt'. Ik schaamde me en dat leidde tot een zelfmoordpoging", vertelt Bengtsson verder. "Ik had de scheermesjes al klaarliggen in de badkamer, volgens mij was dat op 21 september 2004. Ik stond de dag daarna op en sneed mezelf in mijn polsen. Het begon te bloeden, ik rende de kamer in en daar viel ik."

Van Inter ontving hij desondanks geen steun. "Ze stuurden een therapeut, maar die zei: 'Het is zo raar, je hebt alles dat je je kunt wensen. Je speelt bij een van de grootste clubs ter wereld, je verdient veel geld, hebt een mooie auto. Je kunt met ieder model naar bed'. Toen realiseerde ik me dat dat de manier is waarop er naar voetballers wordt gekeken. Er bestaat een idee van het perfecte leven, maar voor mij werd toen duidelijk dat het voor mij niet was weggelegd."

Bengtsson legde zich na zijn vertrek uit Italië toe op een carrière als muzikant. Hij reist momenteel met zijn band rond in Zweden. "Mijn problemen zijn voorbij, maar het leven kan nog steeds heftig zijn en er gebeuren voortdurend nieuwe dingen. Maar depressief ben ik niet meer. De voetbalwereld was te bekrompen voor mij. Je kunt enorm goed worden en miljoenen verdienen, maar ik vond het niet interessant genoeg. Het was genoeg."

Meer nieuws

Clarence Seedorf: van wereldster tot onbegrepen fenomeen in Nederland
112
Real Madrid schiet worstelende Karim Benzema uit het niets te hulp
6
'Ik vind Mark van Bommel naar Feyenoord wel een spannende gedachte'
2
Dortmund houdt PSG en Mbappé in toom en mag dromen van CL-finale
67
Chris Woerts ziet Ajax 'hele goede keuze maken' op bestuurlijk vlak
11
Alle genomineerden voor Bronzen Schild in de KKD bekend: FC Dordrecht domineert
10

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties