Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Nigel de Jong blikt terug: 'Hij had ook van mijn bot los kunnen komen'

Laatste update:

De Jong ging ver, heel ver, om het duel met Argentinië te kunnen spelen. De middenvelder was namelijk niet pijnvrij, maar zat wel vol adrenaline. "Voor hoeveel procent ik fit was? Zeventig of tachtig. Dat moet je dan mentaal aanvullen", legt De Jong aan NUsport uit. "Tegen een speler als Lionel Messi kan je je niet inhouden, dan moet je volle bak gaan."

De Jong nam een groot risico. Hij had zijn lies ook helemaal kunnen afscheuren. "Dat-ie van mijn bot loskwam. Daarom heb ik de spieren om die lies heen zo goed mogelijk opgetraind, zodat ik het kon opvangen." Terwijl andere voetballers hun rust pakten, was De Jong vier tot vijf keer per dag bezig, in samenspraak met Louis van Gaal en de medische staf. De Jong stond uiteindelijk iets meer dan een uur in het veld, maar had graag langer gespeeld. "Van Gaal besloot om me er een kwartier na rust af te halen, met het oog op de eventuele finale. Helaas mocht het niet zo zijn."

UEFA European Championship Qualifiers
IJsland
2 - 0
Nederland
Nigel de Jong is de beste defensieve middenvelder van Nederland

Meer nieuws

Voetbalzone is op zoek naar nieuwe stagiairs! (hbo+)
0
Stekelenburg noemt twee spelers die definitieve selectie Oranje niet gaan halen
6
NOS: Ajax zit unaniem op hetzelfde spoor en gaat voor één man
5
Studio Voetbal volledig eensgezind over speler van het jaar in Eredivisie
10
'Het publiek in Nice was al heel snel op het voetbal van Farioli uitgekeken'
14
Paris Saint-Germain verslaat FC Metz, dat ondanks nederlaag juicht
9

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties