Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Nijhuis snapt commotie: 'Maar ik kán niet anders dan rood geven'

Laatste update:

"In de 37ste minuut hoorde ik rumoer op de tribunes en vertelde de vierde man, Serdar Gözübüyük, mij dat er een man op het veld liep", verklaarde Nijhuis een uur na het staken van de wedstrijd tijdens een persconferentie aan Eredivisie Live. "Ik zag hem vervolgens naar Esteban lopen, zag dat de man op de grond viel en Esteban meermaals op hem intrapte. Na kort overleg met mijn assistenten en de vierde official besloot ik de doelman rood te geven voor een gewelddadige handeling. Ik snap de commotie wel over het waarom van de rode kaart."

"Maar dit is volgens de regels", aldus Nijhuis. "Die moet ik hanteren. Ik kán niet anders dan de regels uitvoeren. Ik zag Gertjan Verbeek daarna het veld opkomen en AZ er vanaf halen. Hij wilde niet verder spelen, dus moest ik de wedstrijd wel staken. Deze avond kent alleen maar verliezers, zowel de clubs als de toeschouwers. We hoopten op een mooie wedstrijd, maar nu zijn er alleen maar verliezers." Op de vraag of de arbiter Estebans reactie begreep, antwoordde hij: "Ja, maar je ziet ook dat Esteban weg kan lopen als de man op de grond ligt. Vandaar dat ik de rode kaart trok."

Bekijk hier de beelden:

Bas Nijhuis valt niets te verwijten

Meer nieuws

'Roger Schmidt wil weg bij Benfica en plant onderhoud in met Bayern München'
8
De EK-selectie van Portugal: dit zijn de spelers die kans maken
5
Jeredy Hilterman ondanks promotie Willem II niet geheel tevreden
2
Viaplay vraagt Erik ten Hag op de man af of hij contact heeft gehad met Ajax
2
Stadionspeaker Roda JC wijt kolossale blunder onder meer aan slecht internet
20
Hans Kraay junior ziet bizarre taferelen in Kerkrade: 'Werkelijk ongelooflijk'
14

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties