Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

'Nog een jaar bij Vitesse spelen, dan ben ik klaar voor een nieuwe stap'

Laatste update:

Pröpper hoeft niet zo nodig weg uit Arnhem, maar voor zijn ontwikkeling kan het goed zijn om na zes jaar om zich heen te gaan kijken. De 23-jarige middenvelder werd in de zomer al gelinkt aan Ajax en de kampioen deed navraag naar hem bij Vitesse. Bovendien behoorde Pröpper al eens tot de voorselectie van Oranje. Hij heeft echter zijn eigen pad uitgestippeld, verzekert hij in een interview met Goal.

"Ik wil nog een jaar bij Vitesse spelen. Ik wil nog een seizoen meer dan dertig wedstrijden spelen. Dan ben ik klaar voor een nieuwe stap. Als ik eventueel naar het buitenland ga, is het goed om de ervaring van zestig duels in twee seizoenen te hebben. Daarom is het nu nog goed om te blijven. En dan? Geen idee. Misschien past de Duitse competitie bij mij", zegt Pröpper, die al 109 wedstrijden in de Eredivisie speelde en 12 doelpunten maakte.

"Ajax informeerde nog op de slotdag van de transfermarkt. Ik hoorde via mijn zaakwaarnemer dat ze bij Vitesse vroegen wat ik moest kosten. Ik had geen flauw idee. Ik heb niets te zeggen over de hoogte van mijn transfersom. Ik had toen al bijgetekend bij Vitesse, maar bij sommige clubs denk je wel even langer na. Het werd alleen niet concreet", aldus de middenvelder. Twee jaar geleden had hij niet gedacht dat hij er zo goed voor zou staan als nu.

"Ik zat toen echt in een dip", weet Pröpper nog. Toenmalig trainer Fred Rutten gebruikte hem afwisselend in de basis en als invaller, maar soms speelde de middenvelder maar krap een minuut. Dat was niet goed voor zijn zelfvertrouwen. "Bij tegenslagen is het goed om op te staan en er iets van te zeggen: je mannetje te staan. Ik vond dat lastig. Ik ben een introvert persoon en niet zo'n prater. Ook met kritiek kon ik moeilijk omgaan."

"Ik nam dat mee naar huis. Op advies van Rutten besloot ik een sportpsychologe te bezoeken. Zij adviseerde mij hoe ik met tegenslagen en kritiek moest omgaan. Ik heb geleerd op een andere manier te denken. Misschien heb ik daar nu wel alles aan te danken. Twee seizoenen geleden was voor mij een dieptepunt. Ik dacht er over na om ergens anders te gaan spelen. Er was een aantal clubs, waaronder FC Groningen, die me wilde huren. Ik zag een vertrek op huurbasis alleen niet zitten."

Ik vind Davy Pröpper bij de betere middenvelders in de Eredivisie horen

Meer nieuws

Alle mogelijke tegenstanders van Ajax in de 2e voorronde van de Europa League
14
Real zet streep door droom Mbappé: 'Lang geleden sinds ik zo vaak ben afgewezen'
11
VZ Kort: Niet geheel fitte Trauner moet vrezen voor mislopen EK met Oostenrijk
77
Donyell Malen meldt zich bij Oranje in Zeist; twee internationals ontbreken nog
15
Fresia: 'Ik hoop dat hij gaat vlammen. Hij staat symbool voor het OranjeDNA'
11
Vertrek bij Ajax aanstaande: Sánchez staat voor miljoenentransfer naar Cruz Azul
31

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties