Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Noord-Ierland verbaast ook Europees kampioen 2004, Moisander verliest

Laatste update:

Griekenland - Noord-Ierland 0-2
De Noord-Ieren kwamen binnen tien minuten op voorsprong tegen de Europees kampioen van 2004. Een hoekschop van Oliver Norwood viel gelukkig voor de voeten van aanvaller Jamie Ward, die niet twijfelde en de trekker overhaalde. Griekenland ging direct op zoek naar de gelijkmaker. Stefanos Athanasiadis schoot echter naast en Georgios Samaras wipte de bal langs de voor hem verkeerde kant van de paal. Vlak voor rust verdubbelde Noord-Ierland de score bijna, ware het niet dat Kyle Lafferty de bal tegen de lat ramde.

Even na rust kwam Lafferty na een counter uit het boekje alsnog tot scoren. Voor de aanvaller van Norwich City was het de derde opeenvolgende interland dat hij tot scoren kwam. Noord-Ierland hoefde vanaf dat moment niet zo nodig meer en verdedigde de voorsprong. Dat lukte en daardoor gaat de ploeg van bondscoach Michael O'Neill met negen punten uit drie duels aan kop in Groep F. Op 14 november volgt mogelijk het zwaarste duel voor de Noord-Ieren, op bezoek bij Roemenië.

Finland - Roemenië 0-2
Met Niklas Moisander (Ajax), Niki Mäenpää (VVV-Venlo) en Tim Sparv (ex-FC Groningen) in de basis nam Finland het in eigen huis op tegen Roemenië, mogelijk de belangrijkste kandidaat voor groepswinst. Veel was het niet wat beide partijen lieten zien in de eerste helft. Namens Roemenië schoot Ovidiu Hoban rakelings langs de voor hem verkeerde kant van de paal, terwijl Cristian Tanase zijn inzet gekeerd zag worden door keeper Mäenpää. Aan de andere kant was keeper Ciprian Tatarusanu bij de les op een gevaarlijke inzet van Perparim Hetemaj.

Even na de onderbreking werd Mäenpää dan toch verslagen door de bezoekers: Bogdan Stancu tekende tien minuten na de pauze voor het doelpunt door binnen te koppen uit een hoekschop. Voor Finland ging het van kwaad tot erger, want vlak na het openingsdoelpunt kreeg Alexander Ring zijn tweede gele kaart. De verdediger van 1. FC Kaiserslautern moest dus van het veld. Het bleef lang spannend, tot Stancu met zijn tweede van de wedstrijd aan alle onzekerheid een einde maakte.

Faeröer Eilanden - Hongarije 0-1
Het zwakke Faeröer kreeg na twintig minuten spelen de enige tegentreffer te verwerken. Een voorzet van Balázs Dzsudzsák werd slecht weggewerkt, richting de tweede paal getikt door Roland Juhász en binnengeprikt door Ádám Szalai. Opmerkelijk genoeg lukte het Hongarije, voetbalgrootmacht van weleer, niet om door te drukken. De thuisploeg had zelfs het meeste balbezit. Doelpunten zouden de Faeröer Eilanden, van wie de meeste spelers actief zijn in de IJslandse competitie, echter niet maken. Zo verdween een omhaal van Jóan Símun Edmundsson naast het doel.

-
Denk je dat Noord-Ierland zich plaatst voor het EK?

Meer nieuws

Komst Potter wordt moeilijk; Ajax neigt door te schakelen naar volgende trainer
14
Professionele liplezer onthult wat Mohamed Salah tijdens clash tegen Klopp zei
10
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
2
Advocaat noemt opvallende naam voor opvolging Slot: 'Hij lijkt me zeer geschikt'
17
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
Jamie Vardy gidst Leicester City naar kampioenschap in Championship
8

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties