Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

NRC onthult welke cruciale bron niet is gehoord in onderzoek naar Mislintat

Laatste update:

Uit het onderzoek van forensisch accountant KPMG blijkt dat er 'geen grond voor aansprakelijkheidsstelling is'. Wél roept de handelswijze van Mislintat 'vragen op', zo luidt de conclusie die maandag door Ajax werd gedeeld.

Meer: Akpom noemt naam van ideale trainer voor Ajax: ‘Maar hij lijkt me niet haalbaar’

Het NRC stelt dat het onderzoek meer vragen oproept dan dat het beantwoordt. Zo werd er niet gesproken met belangrijke betrokkenen, melden bronnen aan het dagblad.

Uit het onderzoek wordt niet duidelijk op welke bronnen en informatie KPMG zich baseert. De forensisch accountant heeft geen opsporingsbevoegdheid en was volledig afhankelijk van door Ajax aangeleverde informatie.

Drie transfers


In totaal werden drie van de twaalf transfers onderzocht. Naast Sosa kwamen ook de deals van Gastón Ávila van Royal Antwerp en Chuba Akpom van Middlesbrough onder een vergrootglas te liggen.

Opvallend is echter dat KPMG niet met een aantal belangrijke betrokkenen sprak rond het onderzoek. Zo was er geen contact met het zaakwaarnemerskantoor dat Sosa vertegenwoordigde: ICM Stellar.

ICM Stellar behartigde de belangen van Sosa, totdat de Kroatische verdediger kort voor zijn komst naar Ajax overstapte naar een ander kantoor. Die partij, Arthur Beck van AKA Global, was een zakenrelatie van Mislintat.

Dat Stellar niet is gehoord is uiterst opmerkelijk te noemen, daar de transfer van Sosa de aanleiding vormde voor het hele onderzoek.

Ook zaakwaarnemer Steinar Dietz werd niet gehoord. Hij was betrokken bij de transfer van Ávila. "Ik had me kunnen voorstellen dat ze mij hadden gebeld voor mijn ervaringen met Sven. Die waren goed en verliepen normaal", laat hij weten.

Tot slot is ook rond de transfer van Akpom lang niet iedereen gehoord. Zo was er geen contact met Middlesbrough, de club die de Engelse aanvaller voor ruim twaalf miljoen euro verkocht aan Ajax.

Marcel Pheijffer, hoogleraar accountancy aan Nyenrode Business Universiteit en Universiteit Leiden, zegt weinig met het onderzoek te kunnen. "Het blijft volstrekt onduidelijk wie gehoord is en op basis van welke informatie het rapport tot stand is gekomen."

Meer nieuws

Oranje-opponent Frankrijk ziet basisspeler op tijd herstellen voor EK 2024
0
Spaans talent op proef bij Feyenoord; ook Ajax en Barcelona tonen interesse
3
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
34
Perez: 'Vorig jaar wilde Man United hem hebben, nu gaat niemand hem halen'
15
Komst Potter wordt moeilijk; Ajax neigt door te schakelen naar volgende trainer
46
Professionele liplezer onthult wat Mohamed Salah tijdens clash tegen Klopp zei
23

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties