Nuytinck scoort en mist penalty; Genk van Been terug in titelstrijd

Na het laatste fluitsignaal begroef Nuytinck zijn hoofd dan ook in zijn handen. Op de tribune zat naast Van Gaal ook Van den Brom, die wegens een schorsing niet op de bank had mogen plaatsnemen, en hij zal niet begrijpen waarom Anderlecht in de eerste helft al niet verder afstand had genomen van Genk. Paars-wit (met naast Nuytinck ook Demy de Zeeuw in de basis) was voor rust heer en meester en kreeg veel mogelijkheden om te scoren, maar kon slechts een keer juichen. Acht minuten voor rust kopte Nuytinck een voorzet van Oleksander Jakovenko tegen de touwen.

Anderlecht ging met een voorsprong rusten en bleef ook in het begin van de tweede helft de bovenliggende partij, met kansen voor De Zeeuw, Sacha Kljestan en Tom De Sutter. Ook nu werd de marge echter niet verdubbeld en daardoor kon Genk ruim twintig minuten voor tijd op gelijke hoogte komen, dankzij een rake kopbal van Kara. Anderlecht was daardoor toch wat van slag en tien minuten na de gelijkmaker kwam Genk zelfs op voorsprong, toen Benjamin De Ceulaer de bal terugkopte naar Jelle Vossen en de spits de 1-2 binnenknikte.

Anderlecht moest in de achtervolging en zette in het restant alles op alles, wat drie minuten voor tijd leek te resulteren in de gelijkmaker. Mathias Suárez werd neergelegd in het strafschopgebied en verdiende een penalty, maar Nuytinck wist dit buitenkansje niet te benutten. Het schot van de Nederlander werd gepakt door Lászlo Köteles, waardoor Genk de drie punten mee naar huis nam. De ploeg van Been (die in de slotfase van het duel nog werd weggestuurd) heeft nu nog maar drie punten minder dan Anderlecht en Zulte-Waregem, dat tweede staat, heeft maar een punt minder dan de koploper.

Ryan Donk
Eerder op de zondag verloor Club Brugge in de play-offs met 0-2 van Standard Luik en in dit duel was er een incident met Ryan Donk. De verdediger kreeg het aan de stok met scheidsrechter Serge Gumienny: "Ik ging gewoon uitleg vragen aan Gumienny over een aantal opeenvolgende incidenten, maar hij behandelde me alsof ik geen mens was. Daardoor ging ik door het lint", aldus Donk tegenover Het Laatste Nieuws. Onduidelijk is wat er precies is gezegd op het veld.