Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Oekraïne moet shirt vlak voor wedstrijd tegen Oranje nog aanpassen

Laatste update:

Volgens de UEFA is de slogan, die in de kraag van het shirt geschreven staat, 'duidelijk van politieke aard'. Met de slogan zou verwezen worden naar de anti-Russische opstand in 2014 in Oekraïne. Tijdens de Euromaidan-protesten werd de zin gescandeerd door demonstranten. Rusland diende eerder deze week officieel protest in over het shirt. Het land was niet te spreken over de slogans en over de landkaart, maar de UEFA stelt dat de Verenigde Naties 'de territoriale grenzen erkennen zoals die worden weergegeven in het design' en dat er daarom geen wijziging hoeft plaats te vinden aan de voorkant van het shirt. Ook de zin 'Glorie aan Oekraïne' mag blijven staan.

Kort na de introductie van de shirts betoogde parlementslid Vitaly Milonov, van de grootste partij Verenigd Rusland, dat de shirts onreglementair waren. "Als de UEFA niet blind is, dan zal het Oekraïne verbieden om dit shirt te dragen op het EK. Sport hoort zich niet te vermengen met politiek", zei hij. "Wat er op het shirt staat interesseert me eigenlijk niet. Oekraïne is ook slechts een outsider. Na de eerste nederlaag is iedereen ze alweer vergeten, het interesseert niemand wat." Zondag treedt Oekraïne in Amsterdam aan tegen Nederland.

-

Meer nieuws

Live meepraten in LaLiga: FC Barcelona - Valencia
20
John van den Brom bereikt akkoord en wordt de nieuwe trainer van Vitesse
11
'PSV laat Lozano alweer vertrekken en neemt genoegen met klein verlies'
30
VI oppert naam als opvolger van Slot die Guardiola's mond deed openvallen
3
Salarisplafond in Premier League maakt eind aan onbeperkt budget van rijke clubs
25
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
12

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties