Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Ogbeche ontneemt Vitesse eerste overwinning in vijf maanden tijd

Laatste update:

Vitesse wist al acht wedstrijden niet te winnen: de laatste zege van de Arnhemmers werd geboekt op 8 maart in het uitduel bij NAC Breda. Ook zaterdagavond begon de club stroef. Peter Bosz voerde geen wijzigingen door ten opzichte van het elftal dat ten onder ging bij Ajax en zag vanaf de kant hoe Michiel Hemmen al vrij vroeg in de wedstrijd voor de 0-1 zorgde. De spits van SC Cambuur profiteerde van matig uitverdedigen, omspeelde zijn bewaker en schoot via een Arnhems been de bal binnen langs Piet Velthuizen.

Het antwoord liet niet lang op zich wachten, want nadat Bertrand Traoré al een kans had gemist nam Labyad de 1-1 op zich. Hij zag dat Leonard Nienhuis iets te ver voor zijn doel stond en krulde de bal fraai binnen. Het doelpunt deed Vitesse goed en de ploeg kreeg langzaam maar zeker de touwtjes in handen tegen de Friezen. Traoré scheerde een bal rakelings langs de kruising en tien minuten voor rust kwam de voorsprong op de borden. Valeri Qazaishvili werd gevloerd en verdiende een penalty, die door Labyad werd benut.

Vitesse was ook in de tweede helft beter dan Cambuur, dat vorig seizoen verloor in Arnhem en won in Leeuwarden. De man die in Friesland tweemaal scoorde, Martijn Barto, werd zaterdagavond ingebracht voor het laatste halfuur. Henk de Jong hoopte op een schokeffect via de aanvaller, zoals collega Bosz hoopte iets te forceren door spits Denys Oliynyk erbij te zetten ten faveure van Traoré. Na een pass van Davy Pröpper kreeg de invaller ook een kans, maar doelman Nienhuis pakte zijn inzet. Ook een tweede actie eindigde bij Nienhuis.

De sterke eindfase van de Gelderse club ten spijt, was het SC Cambuur dat het laatste woord had in Arnhem. Uit een hoekschop van Mart Dijkstra werd de bal op doel gemikt, waar Velthuizen stond om te pareren. In de rebound moest de doelman zich echter gewonnen geven tegen Ogbeche, die de bal hard in het dak van het doel ramde. Velthuizen protesteert fel, maar tevergeefs en kreeg geel voor zijn felle verweer. In een hectische slotfase kon het nog beide kanten opgaan, maar bleef het bij 2-2.

-
Heeft Vitesse nog versterkingen nodig, deze weken?

Meer nieuws

Mark van Bommel genoemd als mogelijke trainer halve finalist Champions League
1
Johan Derksen: 'Je kunt niet meer om hem heen in het Nederlands elftal'
7
Xavi Simons zorgt voor negatieve primeur tijdens puntenverlies RB Leipzig
3
'Hij was een dertien in een dozijn-voetballer voor Slot naar Feyenoord kwam'
13
In mei nog een buitenlandse wedstrijd bezoeken? Bekijk de ticketshop!
0
Feyenoorder ben je voor de lol: hoe Arne Slot het plezier terugbracht
22

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties