Olympique Lyon lost PSG weer af na machtsvertoon in zuiden van Frankrijk

De spits mocht na een half uur spelen aanleggen van elf meter, omdat ploeggenoot Nabil Fekir even daarvoor ten val was gebracht in de zestien. Op dat moment stond de topclub al wel met 1-0 achter: Montpellier profiteerde al in de zesde minuut van een fout achterin van Samuel Umtiti, die Lucas Barrios in staat stelde om de bal uiteindelijk simpel binnen te kunnen schuiven. De voorsprong van de Zuid-Fransen hield dus 24 minuten stand.

Meer: Paris Saint-Germain wederom kampioen van Frankrijk na nederlaag AS Monaco

Ook de 1-1 bleef niet heel erg lang staan. Fekir toonde vijf minuten voor rust zijn enorme talent na een combinatie met Yoann Gourcuff en krulde de bal heerlijk in de hoek: 1-2. Na rust gooide dezelfde Fekir de wedstrijd in het slot. Wederom was het Gourcuff die de jongeling lanceerde, en dit keer moest Montpellier-doelman Geoffrey Jourdren eraan geloven met een prachtig wippertje.

De thuisploeg had de spanning tien minuten voor tijd overigens nog wel terug kunnen brengen, maar Lyon-goalie Anthony Lopes voorkwam dat door de onterecht gegeven strafschop buiten zijn doel te houden. De bezoekers sloegen daarna nog wel twee keer toe: eerst kon Corentin Tolisso in blessuretijd met een eenvoudige intikker scoren, waarna Lacazette ook nog een duit in het zakje deed: 1-5.