Olympique Marseille voorkomt stunt en bereikt finale na verlenging

Olympique Marseille stond na de 2-0 overwinning van vorige week donderdag met een been in de finale. Red Bull Salzburg begon desondanks vol vertrouwen aan de thuiswedstrijd, want in de vorige ronde wist de ploeg van trainer Marco Rose al te verrassen tegen Lazio. Na een 4-2 nederlaag in Rome, won Salburg op eigen veld met 4-1. Marseille was dus gewaarschuwd, maar kwam in de eerste helft nauwelijks in de problemen. Salzburg wist niet gevaarlijk te worden en kwam tot geen enkele uitgespeelde kans in het eerste bedrijf. In de tweede helft liep het anders.

Marseille kwam nog wel sterk uit de kleedkamer en zocht direct na de thee de aanval. Meer dan een schot in het zijnet leverde dat in eerste instantie niet op. Twee minuten later kreeg Alain Germain dé kans op de openingstreffer, maar hij mikte naast op aangeven van Dimitri Payet. Vlak daarna was het Amadou Haidara die uit het niets de 1-0 op het scorebord zette. Tussen vier verdedigers van Marseille in kreeg hij het voor elkaar om de bal tegen de touwen te werken. Het doelpunt maakte veel emotie en vooral geloof los bij de supporters en de thuisploeg. De druk op de verdediging van Marseille groeide.

De Fransen kwamen niet meer onder de druk vandaan en de 2-2 hing in de lucht. Moanes Dabbour had de gelijkmaker op zijn schoen, maar hij faalde toen hij een vanuit een voorzet achter zijn standbeen langs wilde scoren. Vijf minuten later was het alsnog raak. Een slap schot van Xaver Schlager leek naast te gaan, maar zijn inzet werd in eigen doel gewerkt door Bouna Sarr. De spanning was om te snijden in Oostenrijk. Nadat doelman Yohan Pelé de 3-0 had voorkomen na een inzet van Hwang Hee-Chan, was Florian Thauvin circa een kwartier voor tijd dicht bij de 2-1. Zijn kopbal raakte de lat.

Ondanks kansen aan beide kanten werd er in de reguliere speeltijd niet meer gescoord en kwam er een verlenging aan te pas. Gesteund door het publiek was Salzburg in de eerste helft van de verlenging de gevaarlijkste ploeg en ontsnapte Marseille meerdere keren aan een derde tegendoelpunt. In de tweede helft van de verlenging namen beide ploegen weinig risico meer en leek het op strafschoppen uit te lopen.

Vijf minuten voor tijd dook echter Rolando op voor het doel van Salzburg en werkte hij de bal bij de tweede paal tegen de touwen. Het doelpunt leverde uiteindelijk stevige protesten op aan de kant van Salzburg, omdat de hoekschop waaruit het doelpunt voortvloeide nooit gegeven had mogen worden. De arbitrage had een achterbal moeten toekennen aan Salzburg, maar besloot anders. Met nog een paar minuten op de klok kwamen de Oostenrijkers tijd tekort om nog iets aan die stand te doen. Salzburg eindigde de wedstrijd nog met tien man na een rode kaart van Haidara.