Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Omstreden Kameroener neemt bij FIFA taken over van Blatter

Laatste update:

Hayatou, sinds 1988 voorzitter van de Afrikaanse voetbalbond CAF, behoort sinds 1990 tot het uitvoerend comité van de FIFA. In 2002 stelde hij zich kandidaat voor het voorzitterschap van de FIFA, maar hij verloor van Blatter. De Kameroener geldt als een goede vriend van Blatter, die bij de voorbije verkiezingen altijd kon rekenen op de volledige steun van het continent Afrika.

Het lijkt er niet op dat Hayatou voor een frisse wind gaat zorgen binnen de FIFA, want de Afrikaan is allerminst van onbesproken gedrag. In de jaren 90 zou Hayatou smeergeld hebben aangenomen van het bedrijf ISL om daar de exclusieve marketingrechten van de FIFA onder te brengen. Ook zou hij miljoenen hebben ontvangen vanuit Qatar, om bij de toewijzing van het WK van 2022 op Qatar te stemmen.

"Ik dien op interim-basis", schrijft Hayatou in een statement. "Een nieuwe voorzitter wordt gekozen op hget FIFA-congres op 26 februari 2016. Ik stel me niet kandidaat voor de positie. Tot die tijd beloof ik dat ik mijn best doe voor de organisatie, voor de lidstaten, voor onze werknemers, voor onze partners en voor alle voetbalfans. De FIFA blijft hervormen en dat is nodig om het vertrouwen terug te winnen. We blijven ook samenwerken met de autoriteiten en voeren ook intern nog een onderzoek uit."

De nieuwe tijdelijke voorzitter van de Europese voetbalbond UEFA is ook bekend. De 65-jarige Ángel María Villar, clubicoon van Athletic Club en 22-voudig international van Spanje, neemt de taken van de net als Blatter geschorste Platini over.

Denk je dat Issa Hayatou een goede voorzitter is?

Meer nieuws

Peter Bosz formeert deze elf namen op mogelijke kampioensdag van PSV
0
Ajax gaat op zoek naar een rechtsbuiten: 10 potentiële kandidaten op een rij
13
Noa Lang wil show stelen bij feest PSV en neemt voorschot op volgende landstitel
6
Vermoedelijke opstelling Ajax: Van 't Schip schuift door afwezigheid Bergwijn
10
De EK-selectie van Portugal: dit zijn de spelers die kans maken
9
'Potter houdt vast aan speerpunten, waardoor deal met Ajax mogelijk klapt'
41

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties