Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Onana: 'Ajax vertelde mij daarvoor nog dat ik moest vertrekken'

Laatste update:

Ajax kreeg in de zomer van 2016 te maken met het vertrek van Jasper Cillessen naar Barcelona. De bedoeling was destijds om een opvolger van naam binnen te halen en met Tim Krul werd ook een beoogde nieuwe doelman gestrikt. Doordat de destijds van Newcastle United gehuurde sluitpost geblesseerd binnenkwam, kreeg Onana echter de mogelijkheid om zich te bewijzen.

"Er is nooit een moment geweest waarop ik dacht dat ik eerste keeper zou worden. Toen ik begon te spelen vertelde de trainer (Peter Bosz, red.) mij: 'André, je krijgt drie wedstrijden en daarna koop ik een andere keeper.' Ik begon toen te spelen met de gedachte: 'Oké, ik krijg drie wedstrijden en daarna verdwijn ik weer naar de bank'", blikt hij terug via de officiële podcast van Ajax.

"Voordat ik die kans kreeg om te spelen, hadden ze mij verteld dat ik moest vertrekken. Ik was al op zoek naar een andere club in Frankrijk", gaat hij verder. "Toen dacht ik dus: 'Oké, ik speel die drie wedstrijden en daarna zien we wel. Ik doe mijn best en godzijdank heb in ieder geval mijn debuut al gemaakt.' Mijn focus lag eigenlijk al bij het zoeken naar een nieuwe club."

De nu 23-jarige Onana verdween dat seizoen echter niet meer onder de lat vandaan en bereikte in zijn eerste jaar bij de hoofdmacht met Ajax de finale van de Europa League. De doelman heeft inmiddels 178 wedstrijden bij het eerste achter zijn naam staan en won vorig seizoen met zijn ploeg de landstitel en de TOTO KNVB Beker, terwijl ook de halve finale van de Champions League werd gehaald. Onana, die nog vastligt tot medio 2023, wordt de afgelopen maanden opnieuw nadrukkelijk in verband gebracht met een vertrek bij Ajax en lijkt aan zijn laatste maanden in Amsterdam bezig te zijn.

Denk jij dat André Onana volgend seizoen nog voor Ajax speelt?

Meer nieuws

Slot geeft aan of hij spelers uit de Eredivisie mee wil nemen naar Liverpool
0
Joey Veerman en Luuk de Jong zingen in microfoon op kampioensfeest van PSV
0
San Siro ziet zes doelpunten, maar geen winnaar tussen AC Milan en Genoa
4
Hakim Ziyech en Dries Mertens maken prachtige goals voor winnend Galatasaray
34
Keane geeft Haaland nieuwe veeg uit de pan; doodse stilte in studio volgt
14
Live meepraten in de Serie A: AS Roma - Juventus
2

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties