Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Onderzoek naar BeNe-liga: 'Competitie op niveau Frankrijk of Spanje'

Laatste update:

"Er komt zelfs een werkgroep om de impact te onderzoeken. Als we niets doen, kan het profvoetbal in de volgende tien jaar in veertig van de 53 Europese landen verdwijnen. Binnen enkele maanden moet die werkgroep echt van start gaan", zo verzekerde de UEFA in Zwitserland. "Nu al worden contacten gelegd met vertegenwoordigers van de diverse nationale federaties." William Gallaird, senior adviseur van UEFA-preses Michel Platini zegt op zijn beurt: "Je hebt in mijn ogen minimaal een markt met dertien miljoen mensen nodig. "Ideaal lijkt me zelfs vijftig miljoen."

In België worden de uitspraken met name door Standard Luik -voorzitter Roland Duchâtelet op gejuich onthaald. "Dit is de economische weg die we moeten inslaan', stelt hij met zekerheid. "Als voor de vuist weg Anderlecht, Club Brugge en Standard samen met PSV, Feyenoord en Ajax in één BeNe-liga spelen, krijgt je een rijkdom aan traditie. Dan groei je naar een competitie op het niveau van Frankrijk of Spanje, en kom je zelfs in de buurt bij een land als Duitsland."

Nederland staat (nog) niet te springen voor de BeNe-liga. Alex Tielbeke, directeur van de Eredivisie CV, het overkoepelend orgaan van alle Eredivisieclubs, is sceptisch. "Uit studies in het verleden is gebleken dat de Nederlandse voetballiefhebber hier niet warm voor loopt." Het Nieuwsblad berekende op basis van de prestaties van de Belgische en Nederlandse ploegen van de afgelopen vijf jaar in de eigen competitie welke clubs in aanmerking zouden komende voor een eventuele BeNe-liga:

01) Anderlecht
02) Club Brugge
03) Standard Luik
04) AA Gent
05) Racing Genk
06) Zulte-Waregem
07) KV Mechelen
08) KV Kortrijk

01) FC Twente
02) PSV
03) Ajax
04) AZ
05) Feyenoord
06) FC Groningen
07) sc Heerenveen
08) Roda JC Kerkrade
09) NAC Breda
10) Heracles Almelo

Voor of tegen een BeNe-liga?

Meer nieuws

Van Hooijdonk en Perez worden het niet eens over positie Frimpong in Oranje
10
Kees Kwakman voorziet 'zeer groot probleem' tijdens finale Conference League
5
Fiorentina schiet zich in minuut 90+1 langs dapper tiental van Club Brugge
6
Olympiacos zorgt voor grote stunt bij Villa en mag hopen op finale in eigen land
18
Bayer Leverkusen kan finale ruiken na dramatische fout van uitgefloten Karsdorp
55
Marseille en Atalanta maken na zeer vermakelijk duel nog volop kans op finale
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties