Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Onderzoek NOS: 'Merendeel faalt na stap naar Ajax, PSV en Feyenoord'

Laatste update:

De omroep heeft zelf een onderzoek uitgevoerd, waarin 74 spelers onder de loep worden genomen die sinds het seizoen 2007/08 van een andere Eredivisionist naar een club uit de top drie gingen. Spelers die 'overduidelijk zijn binnengehaald als tweede of derde keeper' worden buiten beschouwing gelaten, evenals spelers die van de ene naar de andere topclub gingen. Ze werden door de NOS 'op basis van transfersom, verwachting, speelminuten, prijzen en internationale doorbraak' ingedeeld in vier categorieën: 'goud', 'groen', 'oranje' en 'rood'.

De precieze betekenis van die categorieën wordt niet vermeld. In sommige gevallen is sprake van een 'arbitraire' indeling, erkent men. "Maar als geheel geeft het een duidelijk beeld. Een beeld dat te denken geeft. Zeker bij Feyenoord. Maar ook bij Ajax slaagt meer dan de helft uiteindelijk niet." Bij Feyenoord worden slechts 8 van de 24 spelers ingedeeld in de beste twee categorieën; bij Ajax gaat het om 9 van de 23 en bij PSV om 9 van de 19. Bij geen enkele club is een meerderheid van de binnenlandse aankopen dus geslaagd.

Tot de categorie 'goud' behoren Karim El Ahmadi, Daryl Janmaat (beiden Feyenoord), Luis Suárez, Hakim Ziyech, Jasper Cillessen, Demy de Zeeuw (allen Ajax), Dries Mertens, Kevin Strootman, Jeremain Lens, Davy Pröpper en Jetro Willems (allen PSV). Van de spelers die momenteel nog deel uitmaken van de selecties, zouden Sam Larsson, Ridgeciano Haps, Renato Tapia (allen Feyenoord), Daley Sinkgraven (Ajax) en Ramselaar (PSV) niet geslaagd zijn. Ze worden allemaal ingedeeld de oranje categorie.

Gerald Sibon kan erover meepraten: hij blonk uit bij Roda JC Kerkrade en sc Heerenveen, maar kon bij Ajax en PSV geen basisplaats veroveren. "In de subtop, het woord zegt het al, hoef je niet altijd top te zijn. In de top wordt dat wel van je verwacht, iedere dag. Daar komt druk bij kijken. Van buitenaf, maar vooral binnen de club wordt er veel van je verwacht. Dat vraagt om een andere mindset", stelt Sibon. "Dat is dus een kwaliteit. En die hebben veel spelers die niet zijn opgeleid bij PSV, Ajax of Feyenoord niet. Dat komt omdat zij niet van jongs af aan hebben meegekregen dat het iedere dag beter moet."

De volledige indeling van de NOS is hier te vinden.

Meer nieuws

El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
1
Cziommer onthult welke Premier League-trainer hij naar Ajax probeerde te brengen
0
Bologna speelt teleurstellend gelijk, mede door rode kaart voor Sam Beukema
6
Arsenal maakt het onnodig spannend tegen Tottenham, maar houdt druk op titel
39
Drie voormalig Eredivisionisten schieten Bournemouth naar 3-0 zege op Brighton
13
Live meepraten in de Premier League: Nottingham Forest - Manchester City
11

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties