Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Ongeduld en hoop in Spanje: 'Wat heb je nog meer nodig, Lionel Messi?'

Laatste update:

"Messi, treed naar buiten en zeg dat je blijft", zo valt zondag bij Marca te lezen. "Je glimlachte als nooit tevoren, enkele seconden voordat je voor de eerste keer als captain de Copa del Rey de lucht instak. Dit Barcelona is een kampioenselftal en het project is veelbelovend. Als voor Messi het sportieve gedeelte het belangrijkste is en niet de financiën, dan heeft hij weinig redenen om over dik twee maanden te vertrekken. Wat heb je nog meer nodig, Messi?"

Meer: Berucht ‘contractservetje’ van Lionel Messi geveild voor absoluut megabedrag

Ook Sport denkt dat de winst van de Copa del Rey en de evolutie van het elftal onder leiding van Ronald Koeman belangrijke factoren zullen zijn in de beslissing van Messi. "De eerste prijs in twee jaar, de eerste prijs voor een aantal spelers die dit seizoen tot wasdom zijn gekomen, de eerste prijs voor Koeman en ook de eerste prijs voor Joan Laporta in zijn tweede termijn als voorzitter. Het was ook het weerzien van Messi met een prijs, iets wat hij ongetwijfeld mee zal nemen in zijn beslissing over zijn toekomst. De beker is heilig water voor een club waar, vanaf nu, meer rust zal zijn wanneer er beslissingen worden genomen."

Sport-directeur José Maria Casanovas schrijft zondag in zijn column dat hij goede hoop heeft op de continuïteit van Messi na 30 juni. "Barcelona had een dergelijk succes nodig om te bewijzen dat men de weg omhoog heeft gevonden. Vanaf dit moment kan de continuïteit van Messi als een zekerheid worden gezien. Hij vierde de winst van de beker alsof het de Champions League was en hij ontving de beker als een grote kampioen. De blijdschap, het geluk en de trots waren van zijn gezicht af te lezen."

Jordi Punti, columnist van AS, wijst er zondag op dat de winst van de Copa del Rey de katalisator kan zijn die de twijfels bij Messi over zijn toekomst wegneemt. "Het is geen makkelijk panorama. Messi heeft altijd gezegd dat hij voor een club met een project voor de toekomst wil spelen. Vrij vertaald betekent dat hij wil strijden om de Champions League, een toernooi waar Barcelona de voorbije jaren moeite mee heeft. Clubs als Manchester City en Paris Saint-Germain, beide in de halve finale, voldoen daar wel aan. Maar de beste dingen in het leven komen onverwachts. De komst van Joan Laporta als voorzitter bijvoorbeeld, met een optimistisch project. De aanwezigheid van jonge en kwaliteitsvolle voetballers."

"Dat kan ervoor zorgen dat Messi plots twijfelt, zeker gezien zijn euforie na het winnen van de beker", benadrukt Punti. "Voor Barcelona is het financieel gezien niet de allerbeste oplossing dat een Messi van 34 jaar toch aanblijft. Het hoge salaris blokkeert de komst van een topaankoop, maar het emotionele aspect voert de boventoon. En dat laatste kan ook van invloed zijn in de beslissing van Messi. Wil hij wel of niet de mentor van een nieuwe generatie voetballers worden? Vertrouwen geven aan ploeggenoten bij een club die zijn thuis is? Net als Ronaldinho zestien jaar geleden bij Messi zelf. Of wil hij de laatste jaren van zijn loopbaan per se wennen aan een nieuwe competitie, een nieuw land en een nieuwe club?"

"Het is een zwaar toernooi voor ons geweest", doelde Messi na afloop op de drie verlengingen die Barcelona nodig had om de finale te bereiken. "Het is altijd mooi om een prijs te winnen. Het is een mooie dag voor deze spelersgroep die een blij moment verdiende. Het is voor mij ook speciaal om aanvoerder te zijn van een club waar ik al heel mijn leven speel én om deze prijs te mogen ontvangen. Het was raar om een finale zonder supporters te spelen, zonder dat de familie erbij kon zijn, maar het is helaas de situatie zoals hij is. Nu gaan we er alles aan doen om de landstitel te winnen in een moeilijk jaar voor ons."

"Leo is de beste voetballer ter wereld, hij is nauw met Barcelona verbonden. Hij houdt van deze club", benadrukte Laporta na afloop. "Ik ben ervan overtuigd dat hij bij ons wil blijven. We gaan er alles aan doen, binnen de mogelijkheden van de club, om hem langer bij ons te houden. Het is onze grootste wens. Vandaag was een demonstratie van zijn klasse."

Copa del Rey
Athletic Club
0 - 4
FC Barcelona

Meer nieuws

Koeman: 'Hij is in alle opzichten klaar voor een stap naar het buitenland'
7
Ronald Koeman verklapt: 'Georginio Wijnaldum gaat mee naar het EK'
45
Bondscoach Ronald Koeman verklaart waarom Joshua Zirkzee niet bij Oranje zit
22
'Arne Slot wil PSV'er als eerste aanwinst naar Liverpool halen'
48
Juventus komt in 8 minuten tijd terug van 3-0 achterstand tegen Bologna
8
Davids noemt De Ligt als optie op totaal andere positie in het Nederlands elftal
24

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties