Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Ongeloof en verbijstering om keuze Ruud Gullit: 'Het was gekkenwerk'

Laatste update:

"Ik heb hier nooit echt eerder over gepraat", zo opent de inmiddels gestopte Solano zijn terugblik. "Nu, enkele jaren later, kan ik er eindelijk over praten. Ruud Gullit had destijds niet de benodigde ervaring als manager, waardoor hij niet kon omgaan met de verschillende persoonlijkheden in de kleedkamer van Newcastle. Hij keek door de ogen van een speler naar de selectie. Gullit was een van de beste spelers van zijn generatie, maar de stap naar het zijn van een manager kon hij destijds niet maken. Het gebeurde te vaak dat hij meedeed aan de trainingen en dan per se wilde laten zien wat voor een topspeler hij was", aldus Solano, die net als Gullit in 1998 arriveerde in Newcastle.

Gullit is volgens Solano zelf schuldig aan zijn ontslag bij Newcastle. De Nederlandse coach waagde het namelijk om publiekslieveling Alan Shearer te passeren voor de altijd beladen derby met Sunderland op eigen veld. The Magpies verloren met 1-2 en Gullit werd kort daarna de deur gewezen in het St James' Park. "De spelers konden het niet geloven toen de opstelling bekend werd gemaakt. Voor een manager is het fataal als de oudere spelers het vertrouwen verliezen, die kunnen je namelijk op korte termijn redden. Een zege op Sunderland staat gelijk aan zes of zeven overwinningen in de Premier League. Winst op Sunderland had Gullit zeker extra tijd gegeven."

Solano weet als assistent-bondscoach van Peru hoe belangrijk het is om een goede band te hebben met alle spelers binnen een selectie. "En het laatste wat je doet is ruzie zoeken met je beste speler, zoals Gullit deed met Shearer. Het was gekkenwerk, als je er nu op terugkijkt. Alan was een van de beste spitsen ter wereld en de belangrijkste speler van Newcastle. Het was dan ook bizar dat hij toen werd gepasseerd. Zelfs de wisselspelers konden dat niet geloven. We wisten dat Gullit een fantastische speler was, maar op dat moment was er echt behoefte aan een manager met mensenkennis."

Meer nieuws

Journalist doet opmerkelijke bewering: 'Marino Pusic kleineerde Mats Wieffer'
2
'Barcelona denkt aan Nederlander in zoektocht naar aanvallende middenvelder'
4
Kassa Feyenoord en PSV rinkelt: alles wat je moet weten van het nieuwe CL-format
15
'Ajax kijkt rond in LaLiga en hoopt op komst van Williot Swedberg'
10
In mei nog een buitenlandse wedstrijd bezoeken? Bekijk de ticketshop!
0
Ten Hag onthult welke spits hij vorige zomer naar Manchester United wilde halen
14

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties