Ongelooflijk maar waar: HSV loopt in minuut 98 directe promotie mis

HSV begon als nummer drie aan de laatste speeldag en wist dat het afhankelijk was van de concurrentie. Bij een zege op Sandhausen en een nederlaag van Heidenheim was de tweede plek een feit. Koploper SV Darmstadt verzekerde zich eerder door een zege op FC Magdeburg (1-0) al van promotie en keert na zes jaar terug.

HSV kende een ware droomstart tegen het reeds gedegradeerde Sandhausen, daar Jean-Luc Dompe de bal al na drie minuten in de kruising: 0-1. Robert Glatzel had de bezoekers op rozen kunnen brengen, maar zijn kopbal na ruim twintig minuten verdween maar net naast. Vervolgens kopte teamgenoot Bastian Schonlau maar net over de lat. De zege werd door HSV niet meer weggegeven in het restant van de wedstrijd.

Heidenheim keek op bezoek bij Regensburg in de tweede helft in een tijdsbestek van vijf minuten tegen een 2-0 achterstand aan. Door een eigen doelpunt van Benedict Saller werd de spanning echter al snel teruggebracht. Jan-Niklas Beste zette beide ploegen in minuut 93 zelfs naast elkaar, waarna Tim Kleindienst het vonnis voltrok in minuut 98. In Sandhausen stonden fans van HSV toen al te feesten op het veld. Te vroeg dus.

Vorig jaar greep HSV ook al net naast promotie. Toen was in eigen huis Hertha BSC met 0-2 te sterk, nadat het heenduel met 0-1 werd gewonnen door de club uit Hamburg. Door de zege van Heidenheim eindigen zij het seizoen als koploper. Darmstadt is tweede geworden, terwijl HSV als nummer drie de play-offs in gaat voor promotie-degradatie. Daarin moet het worden opgenomen tegen VfB Stuttgart, dat als zestiende eindigde in de Bundesliga.