Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Ongeïnspireerd Ajax lijdt in Groningen eerste nederlaag

Laatste update:

De nederlaag voor de landskampioen was echter niet onverdiend te noemen. Ajax kwam er in de openingsfase van de wedstrijd nauwelijks aan te pas. Groningen zat de Amsterdammers dicht op de huid en jaagde constant op de bal, wat het voor Ajax moeilijk maakte om van achteruit op te bouwen. Via Miralem Sulejmani was de ploeg dichtbij een doelpunt, maar de Serviër schoot de bal voor het doel van Brian van Loo langs. Groningen had het betere van het spel. Tot grote kansen leidde dat niet, want Jan Vertonghen en Toby Alderweireld kopten de voorzetten van Groningen weg voor het doel van Kenneth Vermeer.

De Boer was genoodzaakt vroeg te wisselen. Niet vanwege het matige spel, maar door de blessure van spits Kolbeinn Sightórsson. Hij had last van zijn enkel en werd vervangen door Dmitri Bulykin. Het wedstrijdbeeld veranderde echter niet. Ajax kwam slechts sporadisch in de buurt van het Groningse doel, maar werd enkel via een afstandsschot van Vertonghen gevaarlijk. Groningen, dat veelvuldig op de helft van Ajax te vinden was, creëerde ook weinig, al had vooral Leandro Bacuna zijn ploeg vlak voor rust op voorsprong moeten zetten. Hij kopte op aangeven van Lorenzo Burnet echter over.

Ook na rust maakte geen van beide ploegen echt aanspraak op de overwinning. Ajax opende wel wat sterker en scoorde zelfs bijna, toen doelman Van Loo een voorzet van Theo Janssen plotseling uit zijn handen liet vallen. Uit een gevaarlijke corner van Christian Eriksen waren de Amsterdammers opnieuw dichtbij een treffer, maar Burnet haalde vooral de inzet van Vertonghen knap van de lijn. Het openingsdoelpunt viel vervolgens aan de andere kant. Petter Andersson mocht alleen af op Vermeer, die nog kon redden. Andersson speelde echter door en Van der Wiel probeerde de bal met een sliding af te pakken, maar raakte de bal daarbij met de hand. Scheidsrechter Richard Liesveld zag daar een tweede gele kaart in, wees naar de stip en stuurde de rechtsback van het veld.

Bacuna, die in de eerste helft zijn ploeg dus al op voorsprong had kunnen zetten, mocht aanleggen vanaf elf meter. Hij maakte zijn eerdere misser meer dan goed en schoot de bal rustig binnen. Groningen rook zijn kans en zette meteen na de 1-0 opnieuw aan, maar ondanks de grote kansen hield Vermeer zijn ploeg op de been. Ook Ajax bleef jagen op een treffer en werd daarbij bijna geholpen door Kees Kwakman. De middenvelder kopte een voorzet van Janssen bijna voorbij zijn eigen doelman, maar Van Loo reageerde alert. Hoewel Ajax bleef proberen een tegentreffer te forceren, lukte het niet meer de Groningse verdediging te doorbreken.

-
De penalty die Ajax tegen kreeg was terecht gegeven

Meer nieuws

'Xavi Simons kan Paris Saint-Germain achterlaten voor opzienbarende terugkeer'
2
PSV distantieert zich van beschuldigend statement Noa Lang
48
'Manchester United wil tóch af van Ten Hag en spreekt al met ideale vervanger'
7
De EK-selectie van Turkije: dit zijn de spelers die kans maken
8
Komst Potter naar Ajax onwaarschijnlijk; minder twijfels over alternatief
31
Mbappé beslist niet gediend van vraag over Real Madrid direct na CL-exit met PSG
9

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties