Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ontketend AZ in spektakelstuk ruim langs Heracles Almelo

Laatste update:

Net als tijdens zijn vorige uitwedstrijd bij NEC kwam AZ razendsnel op een voorsprong. Joey Pelupessy gaf een te korte kopbal terug op Bram Castro, waarna Vincent Janssen zijn bloedvorm toonde door zeer attent te zijn en de 0-1 binnen te tikken. Het was een typerende goal voor een ongeorganiseerde openingsfase, waarin beide ploegen de bal te snel verloren om een fatsoenlijke aanval op te zetten. Het duurde tot de dertiende minuut voordat Heracles wel een kans kreeg: het schot kwam uiteindelijk van de voet van Brahim Darri, maar Sergio Rochet tikte de bal uit de bovenhoek. Uit de hoekschop die volgde counterde AZ fraai en had het direct 0-2 moeten maken. Alireza Jahanbakhsh schoot de opgelegde mogelijkheid over het doel.

De Iraniër liet even later een iets kleinere kans liggen door de bal voorlangs te schieten. Uiteindelijk kregen de Alkmaarders wederom hulp van Pelupessy, die Dabney dos Santos neerlegde. Markus Henriksen faalde vanaf elf meter niet en zag luttele minuten later Joris van Overeem de 0-3 maken na een fraaie steekpass van Dos Santos. Toch gaf de thuisploeg niet op. Eerst kreeg Wout Weghorst een goede kopkans en even later viel de Almelose treffer. Thomas Bruns schoot vanaf dik 25 meter de bal uit stand snoeihard tegen de touwen. Mike te Wierik leek op slag van rust nog de 2-3 binnen te koppen, maar Rochet redde met een katachtige reflex.

Na de pauze viel er aanvankelijk een stuk minder te beleven in het Polman Stadion. Het belangrijkste wapenfeit uit het eerste kwartier was een claim voor een strafschop van Heracles, toen Ridgeciano Haps de bal met zijn arm beroerde. Verder waren er enkele blessurebehandelingen, waardoor de spelers uit hun ritme werden gehaald. Uiteindelijk was Rochet de eerste doelman die weer aan het werk moest. Hij plukte een niet al te krachtige vrije trap van Mark-Jan Fledderus uit de hoek. De eerste de beste kans van de tweede helft voor AZ leverde direct een doelpunt op. Jahanbakhsh volleerde een weggekopte hoekschop in één keer binnen en nam daarmee revanche voor zijn gemiste kansen voor rust.

De reactie van de thuisploeg liet niet lang op zich wachten. Fledderus bleef na een passje van Brahim Darri rustig en schoot de bal tegen de touwen. Nog geen zeven minuten later was de spanning weer helemaal terug. Weghorst werd op het juiste moment diep gestuurd en schoot onberispelijk binnen. De spanning bleef niet heel lang in het Polman Stadion hangen, want Ramon Zomer verraste al snel zijn eigen doelman en zorgde daarmee voor de beslissing. Het feest voor AZ werd nog groter toen voormalig Heraclied Ben Rienstra als toetje ook nog de 3-6 binnenkopte.

Retteketet AZ! De Alkmaarders winnen voor het eerst sinds oktober 2011 zes competitiewedstrijden op rij! [Opta] #heraz #eredivisie #SamennaarVictorie

Een foto die is geplaatst door Voetbalzone (@instavoetbalzone) op


-
Een terechte zege voor AZ?

Meer nieuws

Oosting zet deur voor toptarget Twente wagenwijd open: 'Als zo'n speler...'
11
'Ajax bracht bezoek aan talentvolle trainer; ook Europese topclubs met interesse
10
Driessen: 'Hij is de eerste speler die Slot er bij Liverpool direct uitknikkert'
29
'Wij moesten, voordat we lekker konden zuipen, eerst nog even voetballen'
10
Leicester City kan promotie naar Premier League niet ontgaan na verlies Leeds
10
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties