Ontketende Memphis Depay schittert opnieuw voor Olympique Lyon

Met een verdiende 1-0 voorsprong zocht Lyon na 45 minuten de kleedkamer op. Het enige doelpunt van de eerste helft kwam van Depay, die Nabil Fekir mocht bedanken. De aanvallende middenvelder nam de bal op de eigen helft over, maakte in rap tempo meters en kapte zijn bewaker uit. Vervolgens bediende hij Depay, die aan de rand van het strafschopgebied de ruimte vond voor een hard schot in de linkerhoek. Vóór het doelpunt had Depay het al geprobeerd met een omhaal, waarna Bertrand Traoré in de rebound de lat trof.

Beide aanvallers kregen in de eerste helft nog meer kansen op het openingsdoelpunt, terwijl ook Fekir regelmatig dreigend was. Het was dus wachten op de 1-0. Toen die eenmaal was gevallen, nam Lyon er geen genoegen mee: na rust gingen de bezoekers op jacht naar de 2-0. Zo liet Houssem Aouar kort na de onderbreking een goede kans onbenut. Depay bleef uitblinken en kansen creëren voor anderen, wat uiteindelijk wel tot de 2-0 leidde. Hij stoomde op richting doel, vond Traoré in het strafschopgebied en die schoot raak.

Daarmee was de wedstrijd min of meer beslist in het voordeel van Lyon. De manschappen van Bruno Génésio boekten de zevende competitiezege op rij en kunnen afwachten hoe AS Monaco het er later op de zaterdag van afbrengt. De nummer drie van de Ligue 1 treedt thuis aan tegen Amiens en kan Lyon passeren. Nummer vier Olympique Marseille gaat zondag op bezoek bij Angers en kan in puntenaantal naast Lyon komen.