Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Ontsnapping voor Sneijder: 'Er is mogelijk sprake van een Just Cause'

Laatste update:

"Contracten tussen speler en club moeten gerespecteerd worden", vertelt Cabalt woensdag in De Telegraaf. "Contract is contract, afspraak is afspraak. Dit betekent dat het contract alleen kan worden beëindigd indien de duur van het contract is verlopen of wanneer beide partijen besluiten het contract 'met wederzijds goedvinden' te willen beëindigen. Toch zijn er uitzonderingen met betrekking tot het respecteren van een verbintenis. Allereerst kan een speler de overeenkomst eenzijdig en zonder het betalen van schadevergoeding opzeggen indien er sprake is van een Just Cause. Dat is het geval indien het niet meer van een van de contractspartijen gevergd kan worden, dat het contract nog langer gerespecteerd wordt."

Van een Just Cause is sprake als een werknemer geruime tijd geen salaris meer ontvangt van de club, of wanneer de club of speler op enig andere manier zijn verplichtingen uit het contract ernstig overtreedt. "In het geval Sneijder zou je, vanwege de achterliggende reden die Inter hanteert om hem op de tribune te laten, kunnen betogen dat er sprake is van een zogenaamde Just Cause", oordeelt Kabalt. "Indien Sneijder op de bank of tribune wordt gehouden vanwege het niet verlengen van zijn contract, dan zou dit 'bankzitten' als pressiemiddel gebruikt worden om afstand te doen van zijn huidige contract, dat dus gewoon door Inter gerespecteerd dient te worden. Hiermee schendt Inter zijn verplichtingen voortvloeiende uit het beginsel van goed werkgeverschap."

"Als Sneijder kan aantonen, wellicht ook op basis van sms'jes van zijn trainer, dat het niet mogen spelen van wedstrijden, zijnde de kernactiviteit van een voetballer, direct gerelateerd is aan het niet accepteren van een inbreuk op zijn huidige contract (het weigeren van de verlenging), dan zou men kunnen betogen dat het niet meer van Sneijder mag worden verwacht dat het contract nog wordt gerespecteerd. Inter gedraagt zich dan in ernstige mate als een slecht werkgever. Er kan in dat geval dus mogelijk sprake zijn van een Just Cause." Kabalt benadrukt dat Sneijder zich voorlopig wel als een goed werknemer dient te gedragen en dat hij op de training datgene moet blijven doen wat van hem wordt verwacht. Een andere optie is het opzeggen van een contract op basis van een Sporting Just Cause; als een speler minder dan tien procent uitkomt in officiële wedstrijden van zijn club. "Een dergelijk beroep kan alleen binnen vijftien dagen na de laatste officiële wedstrijd van het seizoen worden gedaan, dus niet tijdens het seizoen." In dit geval zou Sneijder wel een relatief lage schadevergoedingssom moeten betalen aan zijn club.

Meer nieuws

Van Hooijdonk en Perez worden het niet eens over positie Frimpong in Oranje
12
Kees Kwakman voorziet 'zeer groot probleem' tijdens finale Conference League
5
Fiorentina schiet zich in minuut 90+1 langs dapper tiental van Club Brugge
7
Olympiacos zorgt voor grote stunt bij Villa en mag hopen op finale in eigen land
18
Bayer Leverkusen kan finale ruiken na dramatische fout van uitgefloten Karsdorp
57
Marseille en Atalanta maken na zeer vermakelijk duel nog volop kans op finale
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties