Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Onvergetelijk basisdebuut voor Janssen op Wembley

Laatste update:

Blind stuurde het jongste Nederlands elftal sinds mei 2014 de wei in en gaf Janssen een basisplaats. De AZ'er kreeg de voorkeur boven Klaas-Jan Huntelaar en beschaamde het vertrouwen dus niet. In de eerste helft kon hij echter nog geen schade uitrichten, maar dat betekende niet dat Oranje niets te vertellen had. Zonder echt gevaarlijk te worden bleef men veertig minuten lang eenvoudig overeind. De beste kansen waren zelfs voor Ibrahim Afellay en Georginio Wijnaldum, die Fraser Forster aan het werk zetten. In de beginfase had Joël Veltman nog geschreeuwd om een strafschop.

De wedstrijd wilde maar niet tot ontbranding komen en Engeland kwam lange tijd niet veel verder dan een poging van Ross Barkley, die naast ging. Vijf minuten voor rust was het dan toch raak: na een schitterende aanval tikte Jamie Vardy op aangeven van Kyle Walker zijn tweede interlanddoelpunt tegen de touwen. Nederland had op dat moment overigens al een wissel doorgevoerd, want Quincy Promes moest zich vanwege een knieblessure laten vervangen door PSV'er Narsingh. De elftallen begonnen vervolgens ongewijzigd aan de tweede helft in het noordwesten van Londen.

In het eerste kwartier kwam het meeste gevaar van the Three Lions: Zoet moest plat op een verdekt schot van Daniel Sturridge en even later krulde Adam Lallana naast. Een tweede doelpunt vaan Britse makelij leek in de lucht te hangen, maar na 53 minuten werd het opeens gelijk. Na een slippertje van John Stones kreeg Janssen de kans om er 1-1 van te maken, maar hij schoot op Forster. Even later was het wel raak: linksachter Rose maakte na een voorzet van Narsingh hands en de scheidsrechter wees naar de stip. Janssen eiste de bal op en maakte zijn eerste interlanddoelpunt.

Nederland ging vervolgens met meer vertrouwen voetballen, al was Engeland na een uur weer dicht bij een treffer toen Zoet een schot van Vardy uit de kruising moest duiken. Theo Walcott zorgde even later eveneens voor dreiging, maar aanvoerder Daley Blind greep tijdig in. Het speltempo ging hierna even liggen en Engeland leek ook wel voorzichtig genoegen te nemen met een remise, maar men kreeg na 77 minuten opeens het deksel op de neus. Janssen zette Phil Jagielka weg en bediende Narsingh, die de bal bij de tweede paal voor het inschieten had: 1-2. Dat was het laatste wapenfeit van de wedstrijd.

-
Een terechte zege voor Oranje?

Meer nieuws

Feyenoord ziet nieuwe rol voor Bosschaart na topseizoen met FC Dordrecht
2
Barça-aankoop is zwaar ontevreden over trainer Xavi en hint op zomers vertrek
5
Gaat Ajax man met veruit hoogste gemiddelde verkopen? 'Er is twijfel'
12
In mei nog een buitenlandse wedstrijd bezoeken? Bekijk de ticketshop!
0
Kenneth Perez is niet tevreden over smaakmaker ondanks 14 assists dit seizoen
18
Ochtendbladen zijn unaniem over 'grote architect' achter landstitel van PSV
25

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties