Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Onverwachte top drie in best bezochte stadions in Eredivisie

Laatste update:

In het stadion van Go Ahead passen 8.011 toeschouwers en in de wedstrijden tegen FC Groningen, FC Dordrecht, Willem II en Feyenoord zaten er gemiddeld gezien 7.893 fans op de tribune. Dat betekent een bezettingsgraad van 98,53 procent, meer dan welke andere club ook in de Eredivisie. De club uit Deventer wordt gevolgd door PEC Zwolle, dat het met een bezettingsgraad van 97,52 procent ook erg goed doet.

Heracles, dat in de eerste zeven speelronden nul punten verzamelde, staat knap derde. Er kunnen 8.500 mensen in het Polman Stadion en dit seizoen zaten er gemiddeld gezien 8.279 daadwerkelijk op de tribune per duel. Daarmee wordt Heracles tijdens thuisduels nipt minder bezocht dan PEC Zwolle: 97,40 procent. De top vijf bestaat verder uit FC Dordrecht en SC Cambuur, ook clubs waar Eredivisievoetbal niet vanzelfsprekend is.

De drie grootste stadions van Nederland staan op plaats zeven (Amsterdam ArenA met 92,98 procent), plaats dertien (Philips Stadion met 87,64 procent) en plaats veertien (De Kuip met 85,83 procent). Hekkensluiter is Vitesse, waar de laatste jaren al verschillende pogingen zijn gedaan het stadion te vullen voor de thuisduels. Gemiddeld komen er 14.069 toeschouwers af op de wedstrijden, terwijl er 25.500 terecht kunnen. Uit andere cijfers werd al duidelijk dat in uitwedstrijden Feyenoord de club is die de meeste supporters meeneemt.


Hoe vaak bezoek jij een wedstrijd in de Eredivisie?

Meer nieuws

Clarence Seedorf: van wereldster tot onbegrepen fenomeen in Nederland
112
Real Madrid schiet worstelende Karim Benzema uit het niets te hulp
7
'Ik vind Mark van Bommel naar Feyenoord wel een spannende gedachte'
2
Dortmund houdt PSG en Mbappé in toom en mag dromen van CL-finale
69
Chris Woerts ziet Ajax 'hele goede keuze maken' op bestuurlijk vlak
13
Alle genomineerden voor Bronzen Schild in de KKD bekend: FC Dordrecht domineert
10

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties