Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Onvrede bij Egypte groot na missen WK: 'Is met flessen en stenen gegooid'

Laatste update:

Nadat de terugwedstrijd dinsdagavond hetzelfde resultaat opleverde als de heenwedstrijd vorige week vrijdag (1-0), en ook de verlenging geen beslissing opleverde tussen Senegal en Egypte, moesten beide ploegen vanaf de strafschopstip bepalen wie een ticket voor het WK in Qatar kon bemachtigen. Net zoals in de Afrika Cup-finale van begin februari bezegelde Liverpool-aanvaller Sadio Mané met zijn rake penalty het lot van Egypte. De penaltyserie werd echter ontsierd door het gedrag van fans van Senegal. De Egyptische strafschopnemers werden bestookt door laserpennen vanaf de tribune. Drie van de vier Egyptenaren misten, waardoor Senegal met drie rake pogingen zich kon plaatsen voor het WK.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door EFA (@efasocial)

Ook voor en na de cruciale WK-kwalificatiewedstrijd ging er van alles mis in Dakar. "De spelers van Egypte zijn in woord en gebaar racistisch bejegend door het publiek", zo maakt de Egyptische voetbalbond duidelijk in een statement. "Met name Salah moest het ontgelden. Al tijdens de warming-up werden er flessen en stenen naar de spelers gegooid. Daarnaast zijn bussen met Egyptenaren aangevallen en daarbij zijn ruiten gesneuveld en mensen gewond geraakt." De bond geeft aan dat het een officiële klacht heeft ingediend bij de Afrikaanse voetbalbond CAF en mondiale voetbalbond FIFA. Tot dusver is daar nog niet op gereageerd.

Ook een ander WK-kwalificatieduel in Afrika werd ontsierd door gedrag van de fans. Nigeria werd in eigen huis onverwacht uitgeschakeld op basis van uitdoelpunten door Ghana (1-1), waardoor the Super Eagles voor het eerst sinds 2006 niet bij het WK aanwezig zullen zijn. Na het laatste fluitsignaal lieten honderden fans hun onvrede blijken door het veld te bestormen. De supporters lieten een pad van vernieling achter en gingen ook achter spelers van beide ploegen aan.

-

Meer nieuws

Erik ten Hag in beeld als opvolger van Thomas Tuchel bij Bayern München
2
Johan Bakayoko maakt supporters van Feyenoord warm met lofzang over speler
2
Gehele Italiaanse top staat in de rij voor Nederlander: 'Een groot kampioen'
16
Journalist doet opmerkelijke bewering: 'Marino Pusic kleineerde Mats Wieffer'
29
'Barcelona denkt aan Nederlander in zoektocht naar aanvallende middenvelder'
17
Kassa Feyenoord en PSV rinkelt: alles wat je moet weten van het nieuwe CL-format
18

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties