Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Onvriendschappelijk duel in Brazilië maakt Ajax weinig wijzer

Laatste update:

De wedstrijd stond in het teken van het afscheid van Marcos Roberto Silveira Reis, de 38-jarige oud-doelman die negentien jaar voor Palmeiras uitkwam en zijn afscheid eerder deze week aankondigde. Al vroeg in de wedstrijd kregen as Alviverde, waar alle spelers met de naam van Marcos achterop speelden, een goede kans. Kenneth Vermeer zag er niet sterk uit bij een hoekschop, die door Palmeiras op de lat werd gekopt. Uit de kluts kwamen de Brazilianen even later weer voor het Ajax-doel, maar dit keer greep aanvoerder Jan Vertonghen goed in.

In aanvallend opzicht werd Ajax even gevaarlijk via Siem de Jong (op aangeven van Miralem Sulejmani) en Nicolás Lodeiro (op aangeven van Vurnon Anita), maar aan echte dreiging ontbrak het voorin. Eyong Enoh speelde hard en kreeg terecht geel voorgehouden na een stevige overtreding; ook Vertonghen moest hard spel bekopen met een kaart. In de slotfase van het eerste bedrijf nam Palmeiras het heft in handen en werd het nog driemaal gevaarlijk. Buitenspel, Vermeer en een bal op het dak van het doel voorkwamen echter doelpunten.

Het treffen tussen de achtvoudig kampioen van Brazilië en dertigvoudig kampioen van Nederland bleef mat en werd ook na rust weinig spectaculair. Ouasim Bouy en Dmitri Bulykin leken nog onderweg naar iets moois, maar de Rus kaatste de bal niet goed terug naar de jeugdspeler en dus ging een veelbelovende aanval in rook op. Snel daarna produceerde Ismaïl Aissati een zwak schot vanaf iets buiten het zestienmetergebied en later zwaaide Aras Özbiliz de bal nog eens ruim over.

Erg goed was het allemaal niet, wat zowel Palmeiras als Ajax liet zien in São Paulo. Ajax kreeg in de allerlaatste seconden nog pardoes het deksel op de neus, toen Pedro Carmona bij de tweede paal raak kopte uit een voorzet van Luã. Veel maakte het echter niet uit; behalve speeltijd voor talenten als Bouy, Ricardo van Rhijn, Ruben Ligeon en Davy Klaassen (die kort na zijn entree nog een kans kreeg) en ervarener spelers als Thulani Serero en Aras Özbiliz leek het duel niet meer dan een laatste testcase voor de aanstaande confrontaties die Ajax met AZ uitvecht. De Alkmaarders verloren woensdag van Werder Bremen (1-2).

Week 2 was goed voor twee minuten vol adembenemende hoogstandjes: het tiki-taka van Villarreal en de hakbal van Mesut Özil zijn slechts twee voorbeelden.

Is Ajax klaar voor de dubbele confrontatie met AZ?

Meer nieuws

Feyenoord ziet nieuwe rol voor Bosschaart na topseizoen met FC Dordrecht
2
Barça-aankoop is zwaar ontevreden over trainer Xavi en hint op zomers vertrek
5
Gaat Ajax man met veruit hoogste gemiddelde verkopen? 'Er is twijfel'
12
In mei nog een buitenlandse wedstrijd bezoeken? Bekijk de ticketshop!
0
Kenneth Perez is niet tevreden over smaakmaker ondanks 14 assists dit seizoen
18
Ochtendbladen zijn unaniem over 'grote architect' achter landstitel van PSV
25

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties