Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Onwennig AZ laat fans tweemaal juichen na afgang tegen Feyenoord

Laatste update:

Na de wanprestatie tegen Feyenoord (0-4) van zondag had AZ iets goed te maken richting het thuispubliek. Desondanks opteerde John van den Brom voor een grotendeels hervormd elftal met acht zelfopgeleide spelers, onder wie debutanten als doelman Nick Olij en middenvelder Calvin Stengs. Het experiment pakte niet meteen uit zoals vooraf gehoopt. AZ zette een halfuur lang continu druk op de bezoekers uit Hendrik Ido Ambacht, maar tot grote kansen leidde dat niet. ASWH hield zich knap staande en kreeg zelf een uitstekende kans om zelfs op voorsprong te komen.

Aanvoerder Jesper van den Bosch kopte acht minuten voor rust richting doel uit een hoekschop; basidebutant Jeremy Helmer moest de bal van de lijn halen. AZ kwam met de schrik vrij en stelde op slag van rust orde op zaken. Muamer Tankovic bediende Robert Mühren, die de bal controleerde en vanuit de draai afrondde. Daarmee voorkwam AZ een fluitconcert na 45 minuten, want hoogstaand was het spel van de Alkmaarders bepaald niet. Ook in de tweede helft wist AZ geen potten te breken. De Alkmaarders hoopten de wedstrijd snel in het slot te gooien, maar creëerden daar nauwelijks kansen toe.

Tegelijkertijd probeerde ASWH van het eigen doel te voetballen, uiteraard omdat het een doelpunt nodig had, maar wellicht ook omdat men voelde dat AZ kwetsbaar was. Dat leidde wel tot meer ruimte voor de thuisploeg, die daardoor gaandeweg de tweede helft wel weer gevaarlijk werden. Tankovic stelde teleur met zijn poging en voormalig FC Dordrecht-keeper Stef Doedée voorkwam een dubbelslag van Mühren. Zestien minuten voor tijd liet ook Fred Friday na om de wedstrijd in het slot te gooien. De Nigeriaanse aanvaller trof de paal vanuit kansrijke positie. Uiteindelijk was het toch Friday die de zege veiligstelde: hij raakte de bal niet goed, maar liet keeper Doedée toch kansloos. AZ voegt zich dankzij de zege bij de laatste acht in de beker.

-
Zie je AZ de beker winnen?

Meer nieuws

Smaakmaker van de Keuken Kampioen Divisie gaat tot 2028 tekenen bij Feyenoord
1
Robben meldt zich na vierklapper van Haaland in kleedkamer Manchester City
3
Lopetegui wordt definitief geen trainer van Bayern en tekent in Premier League
8
Ajax gaat op zoek naar een rechtsbuiten: 10 potentiële kandidaten op een rij
34
Valentijn Driessen voorziet snelle exit: 'Hij blokkeert de groei van PSV'
4
Liverpool-ster verwijdert plots alle clubgerelateerde foto's van Instagram
29

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties