Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Nederlands-Marokkaanse ex-prof voor de rechter in megazaak rond plofkraken

Laatste update:

Volgens het Openbaar Ministerie in Duitsland heeft de groep vanaf 2021 dertig geldautomaten opgeblazen, verdeeld over het hele land. Door alle explosies ontstond een megaschade van miljoenen euro's. Er zou sprake zijn van meerdere bendes die in wisselende samenstellingen opereerden.

Vanwege de enorme aantallen plofkraken werd in Nederland al jaren geleden besloten om vrijwel alle geldautomaten voorgoed te sluiten. Het probleem van plofkraken voor banken en dergelijke verlegde zich vervolgens naar Duitsland.

Bij het begin van de megarechtszaak in Bamberg stelden alle verdachten zich kort voor. "Ik ben van beroep ex-voetballer", zei Soufian E.

De 29-jarige oud-middenvelder speelde tussen 2013 en 2015 52 officiële wedstrijden voor De Graafschap. Daarna vertrok hij naar Marokko om nog bij enkele kleine clubs profvoetbal te spelen. In 2022 dook hij weer op in Nederland bij amateurclub Sportlust '46 uit Woerden.

De oud-middenvelder scheurde na een plofkraak in Duitsland met enorme snelheden over de snelweg terug naar Nederland, zo luidt de verdenking. In samenwerking met de Nederlandse autoriteiten werd hij vervolgens opgespoord door de Duitse politie.

De rechtszaak in Duitsland wordt gehouden in een zeer streng beveiligde sporthal. Onderdeel van de maatregelen die de autoriteiten namen was dat alle auto's met Nederlandse kentekens in de buurt aan de kant werden gezet en werden gecontroleerd op onder meer paspoorten.

De Telegraaf meldt dat de Nederlandse verdachten in deze zaak óók in het bezit zijn van een paspoort uit een ander land, veelal Marokko, soms Afghanistan of Roemenië. De volgende zitting is op 8 mei.

Voetbalzone staat voor meepraten over voetbal, maar sommige onderwerpen zijn minder geschikt voor een inhoudelijke discussie. De comments onder dit artikel staan daarom uit.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

Live meepraten in de Eredivisie: FC Utrecht - Vitesse
1
Live meepraten in de Eredivisie: FC Volendam - Ajax
2
Man United gaat komende zomer voor man met afkoopclausule van 70 miljoen euro
5
Jordan Henderson en Steven Berghuis keren terug in wedstrijdselectie Ajax
3
Ricky van Wolfswinkel hakt definitief knoop door over toekomst bij FC Twente
10
Van Europa veroveren naar degradatie, faillissement en een nieuwe opleving
5

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties