Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Ook EA Sports neemt maatregelen na nieuws over Marc Overmars

Laatste update:

EA Sports meldt dat de Icon-kaart van Overmars is verwijderd uit FIFA Ultimate Team Packs en Ultimate Draft. In het speltype drafts is het mogelijk voor spelers om verschillende voetballers te kiezen voor een bepaald aantal wedstrijden. Via het openen van packs kunnen willekeurige voetballers verschijnen. Overmars komt daar vanaf nu niet meer in voor.

Vorige week werd ook Mason Greenwood uit de populaire voetbalgame gehaald. De aanvaller van Manchester United wordt verdacht van onder meer verkrachting. EA Sports deed eerder hetzelfde met de digitale items van Benjamin Mendy. De verdediger, die door Manchester City op non-actief is gesteld, is aangeklaagd voor zeven verkrachtingen.

Eerder overkwam André Onana al hetzelfde wegens zijn dopingschorsing: de doelman van Ajax en het nationale elftal uit Kameroen is nog steeds niet teruggeplaatst in de populaire game. Ook Marco van Basten werd tijdelijk verwijderd, nadat hij in november 2019 tijdens een uitzending van het voormalige FOX Sports 'Sieg Heil' zei na een interview van Hans Kraay jr. met Heracles Almelo-trainer Frank Wormuth.

Het internationale jeugdtoernooi dat SV Epe traditiegetrouw met Pasen houdt, draagt niet langer de naam van Overmars. Hij was behalve directeur van Ajax ook het boegbeeld van de plaatselijke trots in Epe, waar het nieuws dan ook insloeg als een bom. Overmars groeide als voetballer op bij SV Epe. Hij verruilde de dorpsclub als veertienjarige voor Go Ahead Eagles. Een glansrijke loopbaan volgde, waarna de amateurclub in 2003 besloot het vermaarde jaarlijkse internationale jeugdtoernooi om te dopen tot het Marc Overmars Paastoernooi. Maandag koos het bestuur ervoor om een einde aan deze koppeling te maken.

Meer nieuws

Koeman maakt voorlopige EK-selectie van het Nederlands elftal bekend
184
FC Barcelona overleeft reuzenkansen hekkensluiter en wint dankzij Fermín López
15
Tijjani Reijnders besluit uitstekend debuutseizoen met fraaie bekroning
10
Uitblinker Summerville en Piroe helpen wervelend Leeds United aan finaleplaats
7
Gerry Hamstra krijgt jaar na vertrek bij Ajax nieuwe kans in de Eredivisie
0
Voetbalzone is op zoek naar nieuwe stagiairs! (hbo+)
0

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties